voorgevormde vijver

Een verkeerd aangelegde vijver kan een begraafplaats zijn voor dieren

Een verkeerd aangelegde vijver kan een begraafplaats zijn voor dieren(1046457992)Vijvers zijn een aantrekkingsbron voor allerlei dierenleven. Egels, hagedissen, vogels, muizen worden aangetrokken door het water. Voor al die dieren die in het water terechtkomen moet je de mogelijkheid bieden dat er er weer uit geraken. Bij vijvers met steile zijwanden is dit vaak het probleem!

Een eigen vijver in de tuin: wanneer water een obsessie is geworden

Een eigen vijver in de tuin: wanneer water een obsessie is geworden(669597108)Een beetje water in de tuin? Misschien herkennen jullie dit wel? De buren beginnen een kuil te graven en je denkt wat bezield die lui? Nadat ze zich in het zweet hebben gewerkt, en een stukje plastic in het gat hebben gelegd, laten ze een klein Zwitserland aan stenen brengen, het gesjouw en gepuf is niet om aan te horen, en je denkt mij niet gezien... Toch sta je elke dag door de ramen te gluren, omdat je het toch wel geinig vind :-) Alles begint te groeien, je ziet de vissen zwemmen, de kikkers hoor je kwaken, en dan slaat de vijverkoorts ook bij jou toe, en ff later sta je zelf een gat te graven, met dank aan mijn buurman, die het wel heel erg te pakken heeft gekregen.

Gemakkelijk een vijver aanleggen kan met geprefabriceerde Biotoop vijvermodellen

Gemakkelijk een vijver aanleggen kan met geprefabriceerde Biotoop vijvermodellen(1128961773)Je kan het misschien nauwelijks geloven, maar de winterperiode is een goed moment om je vijver aan te leggen. Ben je van plan een vijver aan te leggen van maximum een 3-tal meter, dan zijn rubberfolie en een kant-en-klare vijver een goede keuze. Niet alle kant-en-klare vijvers die in de handel worden aangeboden, hebben goede vormen. Dikwijls zie je vijvers met steile randen waardoor het aanbrengen van plantenmateriaal bijna onmogelijk is.

Abonneren op voorgevormde vijver
Tuininformatie