Vriesea

Groenrijk wonen: tropensfeer met Vriesea in de huiskamer

Groenrijk wonen: tropensfeer met Vriesea in de huiskamer(899934197)De bladeren vallen van de bomen en het wordt nu echt kouder. De herfst is in volle gang. De hoogste tijd om in huis een behaaglijke sfeer te creëren met kamerplanten. Kies bijvoorbeeld voor de tropische Vriesea. Dit zusje van de ananasplant is een opvallende verschijning met haar oranjerode bloeiwijze. Ook al is de wintertijd in aantocht, Vriesea zorgt voor een prettige tropensfeer.

Nieuwigheden: geslaagde marktintroductie van Vriesea Astrid

Nieuwigheden: geslaagde marktintroductie van Vriesea Astrid(1311819089)De eerste Vriesea met vertakte scheuten en pijlvormige bloemen mag ruim een jaar na de introductie worden gezien als een succes. Astrid betekende een kleine doorbraak in Vriesea. Want de plant vormt een compacte rozet van vijf tot zeven scheuten met evenveel bloemen. Een noviteit, die kennelijk in de smaak viel bij de Europese consument. In heel 2008 zijn er ruim 120.000 stuks van verkocht.

Kerstmis: groenrijk wonen met de kersttrends van 2008

Kerstmis: groenrijk wonen met de kersttrends van 2008(1638222039)Naarmate de kerstdagen naderen, is het prettig om extra sfeer in huis te brengen. Houdt u van een landelijke kerstsfeer of bent u een liefhebber van luxe? De kersttrends van dit jaar zijn ´Misty Fields´ en ´Glamour´. Met een paar simpele ingrepen geeft u het interieur tijdens de feestelijke decembermaand een totaal nieuw, sfeervol en eigentijds uiterlijk.

Nationale Plantentuin Meise - koninginnealcantarea, Alcantarea regina bloeit na 29 jaar met metershoge stengel in Bouchout

Nationale Plantentuin Meise - koninginnealcantarea, Alcantarea regina bloeit na 29 jaar met metershoge stengel in Bouchout(1735291632)In de collectiekas voor trechterplanten van de Nationale Plantentuin in Meise, bloeit sinds kort de Koninginnealcantarea (Alcantarea regina), een zeldzame plant uit het regenwoud van Brazilië. De bloeistengel is meer dan 3 m hoog en priemt letterlijk in het plafond van de serre. De plant heeft er 29 jaar over gedaan om volwassen te worden en tot bloei te komen. De moederplant die we sinds 1957 in onze collectie hadden bloeide in 1978 en stierf een tijdje later, een normaal fenomeen bij dit soort planten. De tuiniers die de plant al die tijd verzorgden, ervaren dit als de kroon op hun werk. De metershoge stengel heeft roze schutbladen waaruit zijtakjes vertrekken die telkens een 10-tal gele bloemen vol nectar dragen. In de natuur worden hiermee de bestuivers, o.a. kolibries, aangetrokken.

Abonneren op Vriesea
Tuininformatie