vrouwen

Nieuwigheden: gele snijbloemen van Rosa Tara zijn een frisse verschijning voor de huiskamer

Nieuwigheden: gele snijbloemen van Rosa Tara zijn een frisse verschijning voor de huiskamer(1740633178)Tara is een frisse verschijning met grote, intens gele, kleurvaste snijbloemen. Sinds de introductie in juni vorig jaar heeft de roos al een flink marktaandeel veroverd. Pluspunten van de grootbloemige Tara (maximaal 10 centimeter doorsnee) zijn de stevige, lange stelen (80 tot 90 cm) en de lange houdbaarheid (13 tot 16 dagen na de oogst). Ook komt de bloem geleidelijk open, waardoor zij bij uitstek geschikt is voor export. Maar de klassieke vorm van de knoppen (tot 5 centimeter hoogte), de krullende bloemblaadjes en de verzadigde, gele kleur van Tara zorgen voor de meeste verleidingskracht.

Planten en mytologie: het duistere bilzenkruid of Hycoscynamus niger

Planten en mytologie: het duistere bilzenkruid of Hycoscynamus niger(1292394161)In dit artikel wil ik eens bilzekruid bespreken, het is een wat vreemde naam, een duistere naam, een naam die niet bepaald gunstig klinkt, je zou er wat bij kunnen denken. Maar eerst wat van de plant zelf zodat je een beeld kan vormen om welke plant het gaat. Deze plant groeit hier in Nederland en in Europa, maar zelden zal je het zien, in het wild ben ik er nog nooit één tegengekomen. Het behoort tot de nachtschade familie en nachtschade is als je het goed leest ook geen positieve naam.

Nieuwigheden: Rosa Grande Amore, een schot in de roos

Nieuwigheden: Rosa Grande Amore, een schot in de roos(63850050)De grote liefde onder de rozen is passievol, klassiek, elegant… kortom: hartveroverend mooi. En natuurlijk lang houdbaar. De bloem werd vorig jaar in mei op de markt gebracht; dit voorjaar volgt de eerste uitbreiding van de productie. De grootbloemige Grande Amore® geurt weliswaar niet, maar verder biedt zij alles wat je van een grote liefde mag verwachten: vurige passie, tijdloze schoonheid en een betrouwbaar karakter. De hoge knoppen en de fluweelrode, sterk krullende bloemblaadjes laten er geen gras over groeien: ´jij bent voor mij de ware´. Een niet mis te verstane boodschap.

Belg eet te weinig groenten: verwerkte groenten zijn een goede bron van vitaminen!

Belg eet te weinig groenten: verwerkte groenten zijn een goede bron van vitaminen!(1834424786)De Belg eet nog altijd veel te weinig groenten. Volgens de laatste Belgische Voedselconsumptiepeiling is de groenteconsumptie in België nog altijd ondermaats. Slechts 1 op 1000 Belgen haalt de aanbeveling van 300 g groenten per dag. Het gemiddelde groenteverbruik bedraagt 138 g per dag. Brengen we ook de groentesoepen en -sappen in rekening, dan verorbert de gemiddelde Belg 232 g groenten. Vooral oudere mensen eten regelmatig soep, waardoor ze de beste score halen inzake groenteverbruik.

Kruiden voor zware gronden: Moederkruid of Tanacetum parthenium heeft geneeskrachtige eigenschappen

Kruiden voor zware gronden: Moederkruid of Tanacetum parthenium heeft geneeskrachtige eigenschappen(1221380908)Moederkruid is een vaste plant met een sterke geur. Meestal leeft deze plant echter maar 1 tot 2 jaar. Rechtopgaande harige stengel, bloemen in trossen tot 30 stuks, bittere onplezierige smaak, sterk aromatische geur. De bladeren zijn geelgroen, veerlobbig, tot 8 cm lang. Bloemen staan in trossen, meestal margrietachtig, soms gevuld tot pompoenachtig.

Vlierbessen, Sambucus houden niet alleen vliegen en muggen weg

Vlierbessen, Sambucus houden niet alleen vliegen en muggen weg(753764483)Ik ben fan van de vlierstruik. Hij kan onder gunstige omstandigheden uitgroeien tot een hoogte van 10 m. Dus dan is het een boom. Een vlier in je tuin, liefst dicht bij het huis, houdt vliegen en muggen op een afstand want die houden niet van de specifieke vliergeur. Ook mollen mijden deze struik. Het is een prachtige struik die samen met de kamperfoelie zij zijn familie van elkaar in het voorjaar heel vroeg groene blaadjes toont.

Eet gezond: maak optimaal gebruik van de vitaminen in groenten zonder supplementen

Als we elke dag evenwichtig en gevarieerd eten (met 300 g groenten en 2 tot 3 stuks fruit), krijgen we voldoende vitaminen naar binnen en hebben we geen supplementen nodig. Toch is het goed te weten welke groenten rijk zijn aan welke
vitaminen. En hoe we daaruit maximaal nut kunnen halen!

Nieuwtjes in de kijker in 2006: snijbloem Rosa Bordeaux exclusieve roos voor de huiskamer

Nieuwtjes in de kijker in 2006: snijbloem Rosa Bordeaux exclusieve roos voor de huiskamer(2115233081)Amper acht maanden na de lancering van Rosa Bordeaux kan al worden gesproken van een geslaagde marktintroductie. Een exclusieve roos met uitstekende prestaties. De grootbloemige Rosa Bordeaux oogt als een klassieker, maar voldoet aan alle moderne eisen. Zoals een uitstekende houdbaarheid van 14 tot 15 dagen. De fluweelrode roos wordt geoogst met gesprongen knoppen, iets rijper dan de Passion, maar minder rijp dan de Grand Prix.

Walnoten: wie de kern wil smaken, moet eerst de noten kraken

Walnoten: wie de kern wil smaken, moet eerst de noten kraken(1026027935)Wat is gezelliger dan walnoten kraken in de advent- en kersttijd. Ze zijn lekker en gezond. Walnootbomen vinden we vaak in de nabijheid van boerderijen. De reden hiervoor zijn niet de lekkere noten die in de herfst geoogst kunnen worden, maar vooral om muggen en vliegen op een afstand te houden. Die houden namelijk niet van de bittere olie (junglandine) die de bladeren afscheiden.

Bomensymboliek en de eikencultus van de Heilige eik of Quercus robur

Bomensymboliek en de eikencultus van de Heilige eik of Quercus robur(966953522)In voorchristelijke tijden was de eikencultus in heel Europa verspreid. Nog lang nadat het christendom gezegevierd had, leefde hij bij de mensen voort. De Heilige Eiken waren zeer oude bomen. In de moerassen van Frankrijk, Engeland en Duitsland heeft men fossielen van deze reuzenbomen gevonden.

Abonneren op vrouwen
Tuininformatie