wilgentenen

Composteren: het indelen van een kavel voor grote compostverwerking

Composteren: het indelen van een kavel voor grote compostverwerking(441366739)Dwars door het tuinencomplex loopt een onverharde weg, die de tuinen in twee groepen verdeelt. Bij elke groep tuinen is een keet gezet, waarin voor elke tuin een kast is voor persoonlijk tuingereedschap. Verder zijn verschillende waterputten, die centraal gevuld worden door een pomp (elektrisch) met grondwater. Uit de ervaring van de afgraving, heb ik begrepen, dat ook tuinafval gescheiden moet worden ondergebracht. Ik heb vakken gemaakt, gescheiden met vlechtwerk van wilgentenen, waarin het afval naar soort kan worden gedeponeerd. Van daaruit heb ik de composteerhoop samengesteld.

Workshop decoraties met groen - een voorjaarsmand (hanging basket) voor ophanging aan een muur of schutting

Workshop decoraties met groen - een voorjaarsmand (hanging basket) voor ophanging aan een muur of schutting(1715347568) Wat hebben we nodig?

  • Mos
  • Gaas
  • Wilgentenen of andere twijgen zoals van berkentakken
  • Een stukje hout zoals triplex of multiplex van ongeveer 30-40 cm hoog, 30-40 cm breed boven, en onderaan ongeveer 20-25 cm breed.
  • Een klosje draad en 4 kleine spijkertjes
  • Een snoeischaar, draadtang, mesje en handboortje hamer
  • Oasis
  • Wat groenmateriaal, het mooiste is Buxus maar die had ik ook niet, dus maakt niet uit
  • Decoratiemateriaal: veertjes, eierschalen, eventueel kuikentjes, grassen.

Groenten in de tuin: het verhoogd bed en heuvelbed is een mooie methode om te composteren

Groenten in de tuin: het verhoogd bed en heuvelbed is een mooie methode om te composteren(1408676088)Een heuvelbed is de beste manier om in de tuin organisch materiaal te verwerken. Bij verhoogde bedden hoef je de grond niet te spitten. Een beter waterafvoer en een betere groei zijn redenen om verhogingen toe te passen in de groentetuin. Een heuvelbed is de beste manier om in de tuin organisch materiaal (snoeiresten van bomen en struiken, bladeren, grasmaaisel, half verteerde compost enzovoort) te verwerken. Na vijf tot zes jaar is de beste compost gevormd, die voor alle planten kan worden gebruikt. Regenrijke en koele jaren zijn altijd een goede test voor een heuvelbed of een verhoogd bed.

Abonneren op wilgentenen
Tuininformatie