workshop

Column: Eindelijk lente

Column: Eindelijk lente(519366391)Eindelijk is de kou aan het vertrekken en warmt de aarde zachtjes op. Daar was iedereen zo aan toe, een beetje warmte van de eerste zonnestralen. Het genieten is weer begonnen met het kijken naar de wonderlijke verandering in de natuur. Vooral de knoppen ze zijn zo mooi als ze nog dicht zijn. Maar het openen is natuurlijk ook een mooi schouwspel vooral de explosie van kleuren die je dan krijgt.

En het nieuwe seizoen brengt natuurlijk weer veel werkzaamheden die nodig gedaan moeten worden. Zoals snoeien harken bemesten en voorjaarsplanten planten. Daar horen voor mij zeker de bosviooltjes bij. Die tegenwoordig in mooie kleuren te koop zijn. En die nog lang in de zomer mooi blijven.

De tuinmeubels krijgen ook een beurt en staan klaar om te gebruiken zodra het weer het toelaat. En de terrassen worden ook schoongemaakt.

NBV: Crossing borders doorbreekt nieuwe grenzen

NBV: Crossing borders doorbreekt nieuwe grenzen(709877985)Internationaal vooraanstaande biotechnologen presenteren op 13 en 14 maart de nieuwste ontwikkelingen tijdens het congres ‘Crossing Borders’ in Ede. Spraakmakende onderwerpen zijn het 1000$ genoom, duurzame biobrandstoffen en synthetische biologie. Biotechnologen doorbreken continu grenzen, waardoor in hoog tempo nieuwe inzichten en innovaties ontstaan. Dit kan gezondheid en duurzaamheid verbeteren, maar vraagt ook debat en dialoog. De Nederlandse beroepsvereniging voor biotechnologen NBV organiseert dit internationale congres voor de twaalfde maal en biedt hiermee een platform voor kennisuitwisseling en dialoog.

Workshop decoraties met groen - een voorjaarsmand (hanging basket) voor ophanging aan een muur of schutting

Workshop decoraties met groen - een voorjaarsmand (hanging basket) voor ophanging aan een muur of schutting(1366584355) Wat hebben we nodig?

  • Mos
  • Gaas
  • Wilgentenen of andere twijgen zoals van berkentakken
  • Een stukje hout zoals triplex of multiplex van ongeveer 30-40 cm hoog, 30-40 cm breed boven, en onderaan ongeveer 20-25 cm breed.
  • Een klosje draad en 4 kleine spijkertjes
  • Een snoeischaar, draadtang, mesje en handboortje hamer
  • Oasis
  • Wat groenmateriaal, het mooiste is Buxus maar die had ik ook niet, dus maakt niet uit
  • Decoratiemateriaal: veertjes, eierschalen, eventueel kuikentjes, grassen.

Abonneren op workshop
Tuininformatie