Zamioculcas

Groenrijk wonen: Plant met glans maken de huiskamer gezellig

Groenrijk wonen: Plant met glans maken de huiskamer gezellig(680790936)Het is volop herfst. De dagen worden steeds korter en als het even tegenzit, regent het vaak. De hoogste tijd om het in huis gezellig te maken met kaarsen, accessoires en natuurlijk kamerplanten. Met een stoere en sterke plant als de exotische Zamioculcas vergeet je spontaan dat het herfst is. Laat de bladeren buiten dus maar vallen; het glanzende blad van de Zamioculcas zorgt binnen voor een gezellige sfeer!

Nieuw voor de huiskamer: Zamioculcas zamiifolia ´Zamicro´

Nieuw voor de huiskamer: Zamioculcas zamiifolia ´Zamicro´(2129997051)Precies tien jaar na de introductie van de buitengewoon succesvolle Zamioculcas zamiifolia werd het kleine broertje ´Zamicro´ gelanceerd. Ook deze plant blijkt in de smaak te vallen van het koperspubliek. De lancering van minicultivar ´Zamicro´ vond plaats in augustus 2007. Inmiddels zijn er al 30.000 stuks van verkocht, wat een hele prestatie mag heten. En dat heeft de plant voornamelijk te danken aan het – genetisch bepaalde – compacte formaat. Verder heeft de plant namelijk dezelfde eigenschappen als zijn ´grote broer´, afgezien van het wat fijnere blad.

De 100 planten van Annet: 25 makkelijke kamerplanten

De 100 planten van Annet: 25 makkelijke kamerplanten(316193986)25 kamerplanten die zelfs mijn broertje nog in leven kan houden. Je kent mijn broertje niet, maar hij is in staat om plastic tulpen te laten doodgaan. Erger nog: ze zijn dood… Al heb je maar 1 groene vinger: er zijn genoeg kamerplanten die het erg ruim nemen met verzorging. Of met verwaarlozing.

k=koele plek
z=vensterbank zuid
 o/w=vensterbank oost of west
s=verdraagt schaduw
v=vochtig houden, geen zwembad. Hou voor de meeste kamerplanten de regel aan dat je pas water geeft als de aarde bovenin droog aanvoelt.

Kamerplant in de kijker: de vraag naar gemakkelijk houdbare Zamioculcas blijft stijgen

Kamerplant in de kijker: de vraag naar gemakkelijk houdbare Zamioculcas blijft stijgen(1327714899)Zamioculcas is heel makkelijk te verzorgen en ziet er nog stijlvol uit ook. Het is dan ook een ideale plant voor bijvoorbeeld tweeverdieners. ´Liefdevol verwaarlozen´ luidt het verzorgingsadvies voor succulenten en Zamioculcas is daar geen uitzondering op. De plant vraagt nauwelijks om aandacht. Of toch wel, maar dan in de vorm van bewondering. Zamioculcas lijkt ontworpen voor stijlvolle, moderne interieurs, waar een groen accent extra leven in de brouwerij moet brengen. Maar eigenlijk voldoet de plant in elk interieur: klassiek, gezellig of modern. Feit is dat de plant sinds zijn introductie in 1996 ongekend populair is geworden.

Abonneren op Zamioculcas
Tuininformatie