Zantedeschia

Een fleurig balkon & terras? Zomer in je bol

Een fleurig balkon & terras? Zomer in je bol(344456598)De maanden mei tot en met september zijn de maanden om te genieten van de lange en zonnige dagen. Het balkon of terras vormt een ideaal verlengstuk van de woonkamer. Met bloeiende zomerbollen als lelies, begonia’s en calla’s tover je de ‘buitenkamer’ in snel om tot een waar vakantieparadijs. Indrukwekkende en tropisch ogende bloemen, de mooiste kleuren en zoete geuren… je krijgt direct de zomer in je bol!

Nieuwe snijbloem: Zantedeschia aethiopica ´Avance´

Nieuwe snijbloem: Zantedeschia aethiopica ´Avance´(2142904657)Zantedeschia aethiopica moet het vooral hebben van elegantie. Laat de nieuwe calla ‘Avance’ daar nu een statement van zijn.

Nieuwigheden: Zantedeschia ´Captain Amigo®´

Zantedeschia ´Captain Amigo®´ is een nieuwe telg van de succesvolle Captain®-serie. Een exclusief uiterlijk en een hoge kwaliteit zorgen – amper een jaar na de introductie – voor klinkende verkoopcijfers. De vraag naar gekleurde calla´s blijft stijgen, mede dankzij het sterk gegroeide assortiment. Ook de kwaliteit van het assortiment neemt nog altijd toe. Zantedeschia ´Captain Amigo®´ is daarvan een sprekend voorbeeld. Pluspunten zijn de grote kelk, de stevige steel en de goede houdbaarheid van ruim tien dagen. ´Je beste amigo is je imago´ moeten ze bij de veredeling hebben gedacht.

Bolgewassen. Hoe groeit een plant: wat zijn al die verschillende bolvormen? Waarvoor dienen ze?

Bolgewassen. Hoe groeit een plant: wat zijn al die verschillende bolvormen? Waarvoor dienen ze?(91961892)Wat is het verschil tussen bollen, wortelknollen, knollen, kralen en klauwen? Sommige planten hebben een levend deel onder de grond verstopt, dat dienst doet als opslagplaats voor water, mineralen en voedingsstoffen. Planten met een dergelijke groeiwijze noemen we geofyten. Geofyt komt van het Griekse woord geo = aarde en fyton = plant.

Chique combinaties mogelijke met Zanthedeschia aethiopica Diva Maria

Chique combinaties mogelijke met Zanthedeschia aethiopica Diva Maria(1723083312)Een doorbraak in de veredeling van gekleurde aronskelken, zo wordt Zantedeschia aethiopica ´Diva Maria’ genoemd. En dat is beslist niet overdreven. ´Diva Maria’ heeft namelijk aan de buitenkant een roze kelk, terwijl de binnenkant wit is gebleven. Een ongewoon chique combinatie. De roze kleur is het meest intens aan de bloemrand en blijft op de vaas behouden.

Zomermaanden: planten zonder watervrees zoals snoekkruid of Pontaderia

Zomermaanden: planten zonder watervrees zoals snoekkruid of Pontaderia(217187558)Een beplante vijver is een rijk stuk natuur. Er komen allerlei dieren op af die u zonder vijver nooit in de tuin zou zien en een vijver zorgt voor een gunstig microklimaat. In de diverse vijverzones groeien verschillende soorten planten. In de diepwaterzone waterlelies met hun drijvende bladeren en onderwaterplanten die voor zuurstof in het water zorgen (pijlkruid, waterpest). In de oeverzone (tot ca. 40 cm diep) staan oeverplanten. In de moeraszone planten die nat willen staan en ook wel ondiep water verdragen. Daarbuiten begint de drogere grond van de rest van de tuin.

Groene Godin steelt de show in de (vijver)tuin: Zantedeschia Green Goddes

Groene Godin steelt de show in de (vijver)tuin: Zantedeschia Green Goddes(858989052)Zantedeschia aethiopica ´Green Goddes´ of groene godin is een vorstgevoelige plant die we vaak in kuipen (al dan niet gevuld met water) kunnen terugvinden. De plant kenmerkt zich door langgesteelde, vlezige, pijlvormige bladeren die ongeveer 50 cm hoog kunnen worden. De trechtervormige, felwit- of geelgekleurde schutbladeren zijn zeer indrukwekkend en de maagdelijk witte kleur van de bloemkelk bezorgt de plant een koel cachet. Ook goede snijbloem die men ook op bloemenveilingen verhandelt.

Kamerplant in de kijker: de vraag naar gemakkelijk houdbare Zamioculcas blijft stijgen

Kamerplant in de kijker: de vraag naar gemakkelijk houdbare Zamioculcas blijft stijgen(193464982)Zamioculcas is heel makkelijk te verzorgen en ziet er nog stijlvol uit ook. Het is dan ook een ideale plant voor bijvoorbeeld tweeverdieners. ´Liefdevol verwaarlozen´ luidt het verzorgingsadvies voor succulenten en Zamioculcas is daar geen uitzondering op. De plant vraagt nauwelijks om aandacht. Of toch wel, maar dan in de vorm van bewondering. Zamioculcas lijkt ontworpen voor stijlvolle, moderne interieurs, waar een groen accent extra leven in de brouwerij moet brengen. Maar eigenlijk voldoet de plant in elk interieur: klassiek, gezellig of modern. Feit is dat de plant sinds zijn introductie in 1996 ongekend populair is geworden.

Abonneren op Zantedeschia
Tuininformatie