Zeeuws knoopje

Water geven in de tuin (beregening): water is een kostbaar bezit

Water geven in de tuin (beregening): water is een kostbaar bezit(211664147)In dit dossier belicht ik de noodzakelijkheid van water geven in de particuliere tuinen. Water is een kostbaar bezit waar we zuinig mee moeten omspringen. Hoe kun je water geven zonder het milieu extra te belasten? Hoe een torenhoge waterfactuur vermijden? Welke methodes en hulpmiddelen staan ons ter beschikking? Een antwoord probeer ik te vinden in dit dossier ´Water geven in de tuin´.

De planten van Annet: slakken, slakken, slakken

De planten van Annet: slakken, slakken, slakken(1218233891)In mijn nieuwe stadstuintje lopen slakken, Bij de buren, over de stoepen, op straat: zelden zoveel slakken bij elkaar gezien. Zelden zoveel segrijnslakken, bedoel ik. Hoe leef je samen met een aanvallend leger? En zijn er ook áárdige slakken?

Nieuw Zeeuws knoopje in de kijker: Astrantia ‘Abbey Road’, een stroachtige zomerbloem

Nieuw Zeeuws knoopje in de kijker: Astrantia ‘Abbey Road’, een stroachtige zomerbloem(1707562490)Als een koningin van de nacht doet Astrantia ‘Abbey Road’ haar intrede. Niet alleen het uiterlijk is bijzonder, zelfs de geur is aangenaam. Astrantia staat bekend als een enigszins bleke en stroachtige zomerbloem, die op bescheiden wijze een bijrol als boeketvuller of als droogbloem speelt.

Abonneren op Zeeuws knoopje
Tuininformatie