Zespri

De groene en gele kiwi als vitaminebom voor een goede gezondheid

De groene en gele kiwi als vitaminebom voor een goede gezondheid(1940773925)De kiwi behoort tot de top vijf van de vitaminerijkste vruchten. Ook de gele kiwi, de mini kiwi of Actinidia arguta en vooral de Siberische kiwi of Actinidia kolomikta zijn echte vitamineleveranciers. Naast vitaminen leveren deze vruchten nog tal van andere stoffen die ons beschermen tegen allerlei ziekten en kwalen.


Kiwi in de tuin: de eerste gele kiwi´s rijp in Belgische tuin

Kiwi in de tuin: de eerste gele kiwi´s rijp in Belgische tuin(2046479203) Volgens de wetenschappers wordt ons klimaat steeds warmer. Naast een reeks problemen dat dit in de toekomst kan geven, heeft dit fenomeen als voordeel dat bepaalde subtropische gewassen nu ook in de lage landen vruchten kunnen voortbrengen. Eén van die gewassen, waarvan er voor het eerst dit jaar hier bij ons vruchten te zien zijn, is de gele kiwi of Actinidia chinensis.

Hoe gezond zijn kiwi´s wel niet? Met een kiwi per dag gezond de winter door !

Hoe gezond zijn kiwi´s wel niet? Met een kiwi per dag gezond de winter door !(1235539226)Het is algemeen gekend dat kiwivruchten rijk zijn aan vitamine C. Minder gekend zijn de andere goede eigenschappen die deze lekkere vruchten bezitten en die ons helpen onze gezondheid op pijl te houden of te verbeteren. MET EEN KIWI PER DAG kom je GEZOND DE WINTER door.

Abonneren op Zespri
Tuininformatie