zuurgraad

Het gazon in maart: de gazon uit de winterslaap

Het gazon in maart: de gazon uit de winterslaap(1230257940)Een mooi gazon is het hart van de tuin en geeft de ‘buitenkamer’ ruimte en vorm. In Nederland ligt er naar schatting zo’n 300 miljoen vierkante meter gazon. Het is een ideale plek waar kinderen (en huisdieren!) kunnen spelen. Bovendien komen bloeiende planten met gras op de voorgrond nog beter tot hun recht. Na een heel groeiseizoen houdt het gazon in de wintermaanden een welverdiende ‘winterslaap’. Om weer van een gezonde grasmat te kunnen genieten, geef je het gazon in maart de broodnodige groei-energie met Pokon kalk en koemest.

Gazon in de tuin: een groen gazon in drie eenvoudige stappen

Gazon in de tuin: een groen gazon in drie eenvoudige stappen(561041807)Een groen gazon is prettig om naar te kijken en een perfecte voorgrond voor bloeiende planten. Het hele jaar door geeft een gazon de tuin structuur en een grasveld is heerlijk om op te spelen of te liggen. Een strak gazon creëren, is niet moeilijk, want voeding op zijn tijd doet wonderen. Doe je de komende maanden de volgende drie eenvoudige stappen dan is een gaaf gazon de beloning.

Kleur in de huiskamer: groenrijk wonen met hortensia in huis

Kleur in de huiskamer: groenrijk wonen met hortensia in huis(825358076)De hortensia is een zeer populaire plant als cadeau, maar ook voor thuis. Niet alleen in de tuin of op het terras, maar ook binnenshuis is het een echte blikvanger. Door de enorme bollen met kleine bloemetjes valt de plant direct op. Op de eetkamertafel, in de keuken of de slaapkamer; de hortensia zorgt voor kleur, gezelligheid, stijl en romantiek tegelijk! Hoewel we in de tuin nog tot de zomermaanden moeten wachten, is de hortensia binnenshuis al volop in bloei.

Welke planten kun je gebruiken op alkalische gronden in de tuin?

Welke planten kun je gebruiken op alkalische gronden in de tuin?(902792787)Gewassen worden op vrijwel alle grondsoorten geteeld. De eigenschappen van die verschillende grondsoorten zijn mede bepalend voor het sortiment dat kan worden geteeld. Ericaceeën groeien zeer goed op veengronden, laanbomen op humeuze zand- en kleigronden en weer andere gewassen op zandgronden. Ondanks dit gegeven komen er praktijksituaties voor waarbij op grondsoorten gewassen worden geplant die eigenlijk niet op die grondsoort thuishoren.

Zomer in de tuin: Hortensia´s zijn echte top-tuinheesters

Zomer in de tuin: Hortensia´s zijn echte top-tuinheesters(1033479574)De meeste hortensia´s (wetenschappelijke naam Hydrangea) bloeien in de (na)zomer met grote schermen of tuilen bloemen die in de rand vaak opvallende, veel grotere steriele bloemen (zonder stamper of meeldraden) dragen. Door hun enorm rijke bloei zijn het al zeer gewilde tuinheesters, maar er is veel meer variatie dan vaak wordt gedacht.

Nieuwigheden: kamer- en potplant Hydrangea macrophylla Early Blue

Nieuwigheden: kamer- en potplant Hydrangea macrophylla Early Blue(1669324708)De intens blauwe bloemkleur van Hydrangea macrophylla ‘Early Blue’ is op zich al bijzonder. Maar de hortensia biedt ook kwalitatief voordelen. De bloeirijkdom van de hortensia is normaal gesproken al groot, maar die van Hydrangea macrophylla ‘Early Blue’ mag gerust fenomenaal worden genoemd. Een plant in een 9 centimeter potje geeft bijvoorbeeld al zes of meer bollen. Daar komt bij dat de stelen van nature stevig zijn, waardoor ze niet gestokt hoeven te worden. Dat dit vaak toch gebeurt, is meer een gewoonte van de kwekers.

Bodemkunde: de structuur is de belangrijkste waarde van de bodem

De uitslag van een bodemonderzoek is niet alleen bepalend voor de waarde van de grond. Minstens even belangrijk is een andere factor en wel de structuur van de grond. Onder de structuur van de grond verstaan we de wijze waarop de verschillende bodembestanddelen tezamen de bodem als zodanig opbouwen.

Groenten in de tuin: gezonde sterke gewassen bemesten tegen zo laag mogelijke kosten

De doelstelling van dit artikel is het kweken van gezonde sterke gewassen, met een maximale opbrengst, tegen een zo laagmogelijke kost. Diverse middelen staan ons ter beschikking om dit doel te bereiken:

Bemesting voor het gazon de tuin: Pokon presenteert Gazontotaal en Koemestgazon

Bemesting voor het gazon de tuin: Pokon presenteert Gazontotaal en Koemestgazon(10076726)Een mooi, egaal groen gazon binnen één seizoen… Dat is de nieuwste versie Gazon Totaal van Pokon: een op en top gemaksformule in een praktische emmer. Eén compleet seizoenspakket met kalk, mosbestrijder en onkruidbestrijder inclusief gazonmest. En een extra nieuwtje voor de tuinliefhebber is Pokon Koemest Gazon: de verrijkte gedroogde koemest.

Woonplant van de maand april 2006: spelen met hortensia's in huis en op balkon

Woonplant van de maand april 2006: spelen met hortensia's in huis en op balkon(346465220)De hortensia kan overal. In de tuin, op het terras, maar juist ook binnenshuis is het een echte blikvanger. Door de enorme bollen met kleine bloemetjes valt de plant direct op. Op de eetkamertafel, in de keuken of de slaapkamer; de hortensia zorgt voor kleur, gezelligheid, stijl en romantiek tegelijk! Hoewel we in de tuin nog maanden moeten wachten, is de Hortensia binnenshuis al volop in bloei. Vandaar dat hij gekozen is tot Woonplant van de Maand april.

Pagina's

Abonneren op zuurgraad
Tuininformatie