zwembad

Zomer: dromen van een duik in je eigen zwemvijver

Zomer: dromen van een duik in je eigen zwemvijver(2014115162)Zwemvijvers waren vroeger een rariteit maar zijn sinds enkele jaren een echte trend geworden. De zwemvijver biedt dan ook heel wat extra voordelen tegenover het klassieke zwembad. Een zwemvijver kan ook natuurlijker in de tuin geïntegreerd worden. Een duik in je eigen zwemvijver is niet langer een utopie. Tal van bedrijven hebben zijn gespecialiseerd in de aanleg ervan. Het enige nadeel van een zwemvijver is de kostprijs. Het oorspronkelijk idee is overgewaaid uit Amerika en wordt heden in België en Nederland met succes toegepast.

Ontwerpen: 3 voorbeelden uit het tuinboek ´Een ontwerp voor elke tuin´

Ontwerpen: 3 voorbeelden uit het tuinboek ´Een ontwerp voor elke tuin´(764694550)Een goed ontwerp is een absolute voorwaarde voor een geslaagde tuin, maar veel mensen ontbreekt het geld en de tijd om een plan te (laten) maken. Dit boek biedt 140 kant-en-klare plannen van innovatieve tuinontwerpers, boordevol ideeën om in elke tuin toe te passen, voor iedere situatie en elk klimaat. Het is ingedeeld in thematische hoofdstukken en daarmee biedt ´Een ontwerp voor elke tuin´ praktische en creatieve invullingen voor informele tuinen, daktuinen, formele tuinen, eigenzinnige tuinen, tuinkamers en kleine tuinen.

De 100 planten van Annet: 25 makkelijke kamerplanten

De 100 planten van Annet: 25 makkelijke kamerplanten(2098561878)25 kamerplanten die zelfs mijn broertje nog in leven kan houden. Je kent mijn broertje niet, maar hij is in staat om plastic tulpen te laten doodgaan. Erger nog: ze zijn dood… Al heb je maar 1 groene vinger: er zijn genoeg kamerplanten die het erg ruim nemen met verzorging. Of met verwaarlozing.

k=koele plek
z=vensterbank zuid
 o/w=vensterbank oost of west
s=verdraagt schaduw
v=vochtig houden, geen zwembad. Hou voor de meeste kamerplanten de regel aan dat je pas water geeft als de aarde bovenin droog aanvoelt.

Tuinproza: ik kom niet meer in de tuin..

Tuinproza: ik kom niet meer in de tuin..(493784901)Duurt het nog lang? Ik kom niet meer in de tuin….. Voortaan ga ik via de voordeur weg. Ik kan de aanblik van die rotzooi in de tuin niet meer aan. Het is te triest voor woorden……!!! Mijn hof compleet naar de bliksem en ik weet niet of het nog goed komt.

Een zwembad in mijn tuin, waar ben ik aan begonnen?

In een vlaag van verstandsverbijstering heb ik het gekocht. En ik zit nu met de gebakken peren. Ik heb er niet goed over nagedacht. Het was winter, koud en guur. Ik liep over een tuinbeurs in mijn veel te dure broekpak en paradeerde gezellig langs alle kramen en voelde me onoverwinnelijk. Niet gehinderd door een zuchtende man of plassende kinderen, dus heerlijk in mijn eentje. Beetje koffiedrinken, beetje flirten en een beetje nuttige informatie verzamelen. De dag vorderde zich langzaam. Ik had ongeveer alles al gezien en liep nog een laatste hal in. Verrassing!

Daktuinen: de tuin ligt snel en makkelijk op het DAK met het daktuin IBIC-systeem van Dockx & Co

Daktuinen: de tuin ligt snel en makkelijk op het DAK met het daktuin IBIC-systeem van Dockx & Co(2063129546)Eigenlijk zie je nog veel te weinig daktuinen. Meestal zijn ze de ideale manier om grijze beton of lelijke dakbedekking te camoufleren. Als buitenstaander denk je hierbij aan een waterdichte dichting en wat aarde daarover met planten. Zo gemakkelijk is het echter niet, want het dak moet kunnen ademen en de begroeiing moet intact blijven. Vandaar het IBIC-SYSTEEM, doordacht en revolutionair? Bij het bewonderen van een daktuin denk je in de eerste plaats aan een mooie, groene oase vol rust. Maar daktuinen beschermen tegen de wispelturigheid van het weer en tegen geluid. Een zwart plak dak kan in de zomer opwarmen tot 80° C en in de winter afkoelen tot - 30° C.

Abonneren op zwembad
Tuininformatie