Aanleg van de tuin: 225 vasteplanten voor droge standplaatsen - deel 2

In elke tuin heb je wel plaatsen met droge omstandigheden. Plekjes waar niet alle planten het goed doen. Onverwacht veel vaste planten gedijen toch nog goed op droge, zonnige plaatsen. Onderstaande vaste planten kunnen een langere periode zonder regen en volle zon overleven dan andere. Vaak bezitten ze een dieper gaand wortelgestel of hebben ze een waslaagje op hun bladeren om hun verdamping te beperken. Dit betekent niet, dat je ze eens niet, in de volle zomer moeten gieten natuurlijk.

Geschikte vaste planten voor droge standplaatsen zijn o.a.:

Aanleg van de tuin: 225 vasteplanten voor droge standplaatsen - deel 2(65490974) Geranium gracile Geranium gracile is inheems in Noord-Oost Turkije en Noord-Iran. De plant vertoont een opgaande groei met lichtjes gerimpeld en diep ingesneden bladeren die lijken op die van Geranium nodosum. Lange bloeiperiode met lichtroze bloemen die wit zijn geaderd, trechtervormig en tot 2,3 cm groot.
Aanleg van de tuin: 225 vasteplanten voor droge standplaatsen - deel 2(65490974) Geranium macrorrhizum is inheems in de schaduwrijke bergen van Zuid-Europa. Geranium macrorrhizum vertoont mooie herfstkleuren: oudere bladeren krijgen een rode kleur, de jonge scheuten blijven echter groen. Het is de beste en meest groene bodembedekker van deze soort. Half-wintergroen. De bloemen zijn iets minder opvallend en zitten meer tussen de bladeren.
Aanleg van de tuin: 225 vasteplanten voor droge standplaatsen - deel 2(65490974) Geranium macrorrhizum ´Album´ bloeit met witte bloemen tot 2,4 cm groot, met lichtroze kelk en lichtroze meeldraden die bijen lokken. De bladeren zijn wintergroen, kleverig behaard, diep ingesneden met een sterk aromatische geur. Mooie herfstkleuren: oudere bladeren krijgen een rode kleur, de jonge scheuten blijven echter groen.
Aanleg van de tuin: 225 vasteplanten voor droge standplaatsen - deel 2(65490974) Geranium macrorrhizum ´Bevan´s Variety´ is een zeer gezond groeiende cultivar met mooie herfstkleuren: oudere bladeren krijgen een rode kleur, de jonge scheuten blijven echter groen.
Aanleg van de tuin: 225 vasteplanten voor droge standplaatsen - deel 2(65490974) Geranium macrorrhizum ´De Bilt´ is een compact groeiende vorm met kleine roze bloemen. Vraagt wel een licht beschutte plaats. Mooie herfstkleuren: oudere bladeren krijgen een rode kleur, de jonge scheuten blijven echter groen.
Aanleg van de tuin: 225 vasteplanten voor droge standplaatsen - deel 2(65490974) Geranium macrorrhizum ´Ingwersen´s Variety´ is de meest populaire aangeplante wintergroene bodembedekker van deze soort. Mooie herfstkleuren: oudere bladeren krijgen een rode kleur, de jonge scheuten blijven echter groen. Bloeit rijkelijk.
Aanleg van de tuin: 225 vasteplanten voor droge standplaatsen - deel 2(65490974) Geranium macrorrhizum ´Spessart´ is een van de meest gebruikt bodembedekker van deze soort die veel gelijkenis vertoont met de ´Album´ cultivar. De bloemen zijn zachtroze tot bijna wit van kleur en tot 2,3 cm groot. In tegenstelling tot de meeste cultivars is ´Spessart´ halfwintergroen.
Aanleg van de tuin: 225 vasteplanten voor droge standplaatsen - deel 2(65490974) Geranium macrorrhizum ´Variegata´ heeft onregelmatige gepanacheerde, crèmekleurige bladeren. Zeer sterke geranium die bijzonder geschikt is als bodembedekker of voor verwildering, ook op droge plaatsen. Kan zich met zijn wortelstokken sterk uitbreiden. De bladeren geuren enorm sterk bij aanraking. Konijnen laten deze geranium volkomen met rust!
Aanleg van de tuin: 225 vasteplanten voor droge standplaatsen - deel 2(65490974) Geranium magnificum is een oerdegelijk en sterke geraniumsoort die zich onderscheidt door zijn prachtige herfstkleuren in tinten van geel en oranjerood. Een klassieker onder de tuinplanten die vooral goed bruikbaar is voor de border. De planten vormen dikke pollen met licht behaarde bladeren. In de zomer bloeit hij met een zee van blauwviolet kleurige komvormige bloemen met roodachtige nerven. De bloemen lokken zowel bijen als vlinders. De plant is opvallend droogtetolerant.
Aanleg van de tuin: 225 vasteplanten voor droge standplaatsen - deel 2(65490974) Geranium malviflorum is afkomstig uit Zuid-Spanje en Noord-Afrika met diep ingesneden, donkergroene bladeren. Ze bloeien in het voorjaar met blauwe, roodgenerfde komvormige bloemen. Geranium malviflorum wordt best op arme gronden aangeplant, de bloei is dan aanmerkelijk beter. In rijkere gronden is het blad wel mooier.
Aanleg van de tuin: 225 vasteplanten voor droge standplaatsen - deel 2(65490974) Geranium nodosum Geranium nodosum is een goede geranium die het goed doet in de schaduw. De bladeren zijn glimmend groen en getand. Meestal aangeboden met lilaroze bloemen, er zijn echter ook geselecteerde vormen verkrijgbaar met donkerpaarse bloemen. De bloemen doen wat teer aan, zijn trechtervormig en tot 2 cm groot.
Aanleg van de tuin: 225 vasteplanten voor droge standplaatsen - deel 2(65490974) Geranium oxonianum is een hybride ontstaan uit de kruising van Geranium endressii x G. versicolor. Licht groene gerimpelde bladeren met een opvallende nervatuur. G. oxonianum vormt pollen en groeit krachtig opgaand tot 75 cm hoog. Bloeit van het voorjaar tot midden de herfst met blozend roze trompetvormige bloemen met donkere nerven. Gemakkelijke planten.
Aanleg van de tuin: 225 vasteplanten voor droge standplaatsen - deel 2(65490974) Geranium oxonianum ´A.T.Johnson´ . Geschikt voor bodembedekking of voor verwildering. Kan zich door de wortelstok sterk uitbreiden. Verdraagt zowel zon als halfschaduw.
Aanleg van de tuin: 225 vasteplanten voor droge standplaatsen - deel 2(65490974) Geranium oxonianum ´Beholder´s Eye´ is een mooie donkerroos bloeiende cultivar.
Aanleg van de tuin: 225 vasteplanten voor droge standplaatsen - deel 2(65490974) Geranium oxonianum ´Bressingham Delight´ is sterk groeiend en mooi warmroos van kleur.
Aanleg van de tuin: 225 vasteplanten voor droge standplaatsen - deel 2(65490974) Geranium oxonianum (x) ´Claridge Druce´ is een waardevolle groenblijvende geranium ontstaan uit de kruising van Geranium endressii en Geranium versicolor en bloeit met lilaroze bloemen met veel dunne donkerder nerven. Groeit ook nog in de volle schaduw. Een sterk groeiende cultivar.
Aanleg van de tuin: 225 vasteplanten voor droge standplaatsen - deel 2(65490974) Geranium oxonianum (x) ´Hollywood´ is een sterke groeiende G. oxonianumsoort, met zachtroze bloemen met duidelijke donkerder rozerode aders. De bloemen zijn komvormig en tot 3,4 cm groot. Het is een hybride ontstaan uit de kruising van Geranium oxonianum met Geranium versicolor. In weze lijkt ´Hollywood´ op ´Claridge Druce´ maar heeft kleiner bladeren die ook lichter groen zijn van kleur.
 
Aanleg van de tuin: 225 vasteplanten voor droge standplaatsen - deel 2(65490974) Geranium oxonianum ´Julie Brennan´ is gewonnen door Judith Bradshaw en genoemd naar de oudste dochter.
Aanleg van de tuin: 225 vasteplanten voor droge standplaatsen - deel 2(65490974) Geranium oxonianum (x) ´Lady Moore´ is een hybride ontstaan uit de kruising van Geranium oxonianum met Geranium versicolor. De paarsroze bloemen bevatten donkere rode aders. De bloemen zijn komvormig en tot 3 cm groot, rijkbloeiend. De bladeren zijn gevlekt tussen de lobben.
Aanleg van de tuin: 225 vasteplanten voor droge standplaatsen - deel 2(65490974) Geranium oxonianum (x) ´Phoebe Noble´ is de donkerste roos bloeiende cultivar binnen de Geranium oxonianum (x) soort.
Aanleg van de tuin: 225 vasteplanten voor droge standplaatsen - deel 2(65490974) Geranium oxonianum (x) ´Rebecca Moss´ bloeit met bleekroze bloemen die nu eens niet geaderde zijn. De bloemen geven de indruk te blinken in de zon. Groeit wat compacter dan de andere Geranium oxonianum (x) soorten.
Aanleg van de tuin: 225 vasteplanten voor droge standplaatsen - deel 2(65490974) Geranium oxonianum ´Rose Clair´ bloeit roze met vage, witte aders. Het is een goede bodembedekker die het op elke plaats doet. Zeer lange bloeiperiode met bloemen tot 3 cm groot.
Aanleg van de tuin: 225 vasteplanten voor droge standplaatsen - deel 2(65490974) Geranium oxonianum (x) ´Sherwood´ heeft stervormige, roze geaderde bloempjes met een lange bloeiperiode van het late najaar tot de vroege herfst. Even sterk en goed als andere G. oxonianum variëteiten.
Aanleg van de tuin: 225 vasteplanten voor droge standplaatsen - deel 2(65490974) Geranium oxonianum (x) ´Soutcombe Star´ bloeit met dieproze, stervormige bloemen.
Aanleg van de tuin: 225 vasteplanten voor droge standplaatsen - deel 2(65490974) Geranium oxonianum (x) ´Thurstonianum´ is een heel aparte plant met halfgevulde bloemen roze tot purperroer bloemen met een wit hartje. De bloemen zijn samengesteld uit smalle, fijne afwijkende bloemblaadjes. Het is een sterke geranium die ook goed bruikbaar is als bodembedekker.
Aanleg van de tuin: 225 vasteplanten voor droge standplaatsen - deel 2(65490974) Geranium oxonianum (x) ´Wageningen´ verdraagt zowel zon als schaduw.
Aanleg van de tuin: 225 vasteplanten voor droge standplaatsen - deel 2(65490974) Geranium oxonianum ´Walters Gift´ Geranium oxonianum (x) ´Walter´s Gift´ bloeit met lichtroze, stervormige bloemen met donkerder aders. Opvallend is het bruin gevlekt blad en daarom vooral aantrekkelijk als bladplant. Geschikt voor schaduwrijke standplaatsen. Een kruising ontstaan uit Geranium oxonianum x G. versicolor.
Aanleg van de tuin: 225 vasteplanten voor droge standplaatsen - deel 2(65490974) Geranium phaeum De donkere ooievaarsbek, Geranium phaeum is geschikt voor ongeveer dezelfde plekken als Lelietje der dalen en gedijt zelfs in diepe schaduw. De plant is afkomstig uit Europa en West-Rusland en bij komt bij ons in het wild voor. De vrij kleine, sierlijke bloempjes staan aan een 50 centimeter hoge stengel, ver boven het fraai zachtgroen, gevlekte en gelobde bladeren. De bruinpaarse bloemen met een lichtere ring om het hart, zijn niet echt opvallend maar door zijn goede eigenschappen en zijn tollerantie voor gebruik op diep schaduwrijke plaatsen, wel een heel erg waardevolle soort. De plant vormt grote pollen en kan zich geducht uitzaaien, reden waarom ook deze niet echt in de border thuishoort. Vormt pollen tot 80 cm hoog en 45 cm breed. Er zijn verschillende kweekvormen verkrijgbaar.
Aanleg van de tuin: 225 vasteplanten voor droge standplaatsen - deel 2(65490974) Geranium phaeum ´Album´ Witte bloemen, die oplichten tegen de lichtgroene bladeren op donkere schaduwrijke plekken.
Aanleg van de tuin: 225 vasteplanten voor droge standplaatsen - deel 2(65490974) Geranium phaeum ´Lily Lovell´ is een forse geranium met fris groen blad en tot 100 centimeter hoge bloemstelen waaraan grote witte bloempjes staan.
Aanleg van de tuin: 225 vasteplanten voor droge standplaatsen - deel 2(65490974) Geranium phaeum ´Samobor´ is een in Kroatië gevonden vorm en heeft het opvallendste blad: groot, met een brede chocoladekleurige band en donkere purperen vlekken. Die donker paarse kleuren komen terug in de bloem. Hij wordt beschouwd als een van de opvallendste nieuwigheden binnen deze soort.
Aanleg van de tuin: 225 vasteplanten voor droge standplaatsen - deel 2(65490974) Geranium sanguineum is inheems in de meeste delen van Europa, in de Kaukasus en het noorden van Turkije. Het is een laagblijvende, met rizomen uitbreidende plant met getande en meerdere malen ingesneden, donkergroene bladeren. Deze inheemse bloedooievaarsbek is wel een stuk minder ´bloederig´ van kleur dan de overige cultivars van deze soort. Bloeit in de zomer met een overvloed aan komvormige helderrode tot fel margentaroze bloemen.
Aanleg van de tuin: 225 vasteplanten voor droge standplaatsen - deel 2(65490974) Geranium sanguineum ´Album´ is één van de best laagblijvende, witbloeiende geraniums.
Aanleg van de tuin: 225 vasteplanten voor droge standplaatsen - deel 2(65490974) Geranium sanguineum ´Ankum´s Pride´ is compact groeiend.
Aanleg van de tuin: 225 vasteplanten voor droge standplaatsen - deel 2(65490974) Geranium sanguineum ´Cedric Morris´ is een sterke soort die goed gebruikt kunnen worden vooraan de border, als bodembedekking of voor verwildering.
Aanleg van de tuin: 225 vasteplanten voor droge standplaatsen - deel 2(65490974) Geranium sanguineum ´Glenluce´ heeft een gedrongen groeiwijze. Hij onderscheidt zich door zijn grote bloemen die lijken op die van wilde rozen en een mooi contrast vormen met de zijdeachtige bladeren.
Aanleg van de tuin: 225 vasteplanten voor droge standplaatsen - deel 2(65490974) Geranium sanguineum ´Shepherds Warning´ lijkt op ´Jubilee Pink´ maar is wat intenser roos van kleur en groeit ook meer gedrongen.
Aanleg van de tuin: 225 vasteplanten voor droge standplaatsen - deel 2(65490974) Geranium sanguineum var. striatum is rijkbloeiend met lichtroze bloemen waarvan de bloemblaadjes iets donkerder aders hebben. In de herfst verkleuren een aantal bladeren naar rood. Groeit het best in zon of halfschaduw. Goed gedraineerde bodem die niet uitdroogt. Terugsnijden nadat het blad afgestorven is. Groeit beter dan de soort (Geranium sanguineum).
Aanleg van de tuin: 225 vasteplanten voor droge standplaatsen - deel 2(65490974) Goniolimon collinum ´Sea Spray´ Goniolimon collinum ´Sea Spray´ is gewonnen door het zaadhuis Jelitto en werd in 2007 als nieuwigheid geïntroduceerd.. Deze nieuwigheid is een verbetering voor de meer bekende soort Goniolimon tataricum (Limonium tataricum), bekend voor zijn goede snijbloemen. Het blauwgroene, gezonde loof in combinatie met een langdurige, witte bloei is prachtig te combineren in borders, potten, rotstuinen met bijvoorbeeld Scabiosa ochroleuca ´Moon Dance´, Sedum forsterianum ssp. Elegans ´Silver Stone´ en Stachys ´Silky Fleece´.
Aanleg van de tuin: 225 vasteplanten voor droge standplaatsen - deel 2(65490974) Helianthemum ´Ben Hope´ is een vaste waarde in het sortiment. Helianthemum zijn bijzonder geschikt voor rotstuinen, de heidetuin of een plaatsje vooraan in de border. Ze zijn altijd mooi te combineren met grassen, ereprijs, vlas of havikskruid.
 
Aanleg van de tuin: 225 vasteplanten voor droge standplaatsen - deel 2(65490974) Helianthemum ´Rhodanthe Carneum´ heeft smalle, grijze bladeren en is een veel aangeplante cultivar. Zonneroosjes zijn meestal groenblijvende planten maar door vrieskoude kunnen de bladeren geheel of gedeeltelijk afvallen. Het zonneroosje is matig winterhard, in strenge winters moet je je voorzorgen nemen. Vooral treedt schade op door de combinatie vorst met een felle winterzon. Bedekt daarom de planten dan met dennen- of sparrentakken.
Aanleg van de tuin: 225 vasteplanten voor droge standplaatsen - deel 2(65490974) Helleborus foetidus is inheems in België, Zuidwest-Europa, van Engeland en Portugal tot Duitsland en Italië. Hij groeit op rotsachtige hellingen, bermen en open bossen. De diep ingesneden bladeren lijken wel op palmbladeren. Helleborus foetidus heeft zijn Nederlandse naam stinkend nieskruid te danken aan de groenige bloemen die stinken als ze worden aangeraakt. Deze Helleborus is wintergroen met een volle, donkergroene gekleurde bloemen van december tot april met een vage lelietje-van-dalen geur. Bloemen ook geschikt voor boeketten. Het is de enige soort die met succes in een vaas gezet kan worden. Helleborus foetidus doet het nog erg goed op schaduwrijke plaatsen en vormt een stammetje. De bloemen verschijnen in groepjes van half januari tot de lente. Ze zijn niet erg opvallend, rustig groenachtig met aan de randen roodachtig.
Aanleg van de tuin: 225 vasteplanten voor droge standplaatsen - deel 2(65490974) Helleborus foetidus ´Wester Flisk´ heeft grijsgroene bladeren met smallere slippen dan de soort. De grote trossen van lichtgroen bloemen met zitten aan opvallende roodgetinte stengels en bladstelen.
Aanleg van de tuin: 225 vasteplanten voor droge standplaatsen - deel 2(65490974) Iris foetidissima of de stinkende iris wordt gewaardeerd voor zijn groenblijvende zwaardvormige bladeren die donkergroen zijn van kleur en glanzend. Deze iris is geschikt voor een halfschaduwrijke plaats op een kalkhoudende bodem. Hij verdaagt goed een droge standplaats. De groene tot bruingele bloemen zijn niet echt aantrekkelijk te noemen en eerder armtierig. De zaaddozen zijn echter des te meer opvallend. Zij verschijnen in de herfst. Bij het openspringen van de zaaddozen verschijnen de opvallende felrode zaden. Bij het kneuzen van de bladeren verspreiden ze een geur die met wat fantasie aan rosbief doet denken. Kortom een plant die het goed doet op plaatsen waar weinig planten het nog goed doen: halfschaduwrijke plaats met droge standplaats. Door de spontane vermeerdering door zaad kunnen zo fraaie, natuurlijke groepen onder bomen ontstaan.
Aanleg van de tuin: 225 vasteplanten voor droge standplaatsen - deel 2(65490974) Kniphofia ´Alcazar´ is een sterke soort die lang bloeit, één van de bekendere variëteiten.
Aanleg van de tuin: 225 vasteplanten voor droge standplaatsen - deel 2(65490974) Kniphofia ´Cobra´ heeft een blauwgroenig blad, zacht oranje met witte basis. Lange en rijkgevulde tros.
Aanleg van de tuin: 225 vasteplanten voor droge standplaatsen - deel 2(65490974) Kniphofia ´Dorset Sentry´ is een bijna hoekigvormige tros, diepgele bloemen, langbloeiend
Aanleg van de tuin: 225 vasteplanten voor droge standplaatsen - deel 2(65490974) Kniphofia ´Dorus´ heeft een imposante grote kop van driekleurig bloemen groen-oranje-wit.
Aanleg van de tuin: 225 vasteplanten voor droge standplaatsen - deel 2(65490974) Kniphofia ´First Surprise´ is vroegbloeiend, gloeiend oranje in knopstadium, kleurt door naar helder oranje.
Aanleg van de tuin: 225 vasteplanten voor droge standplaatsen - deel 2(65490974) Kniphofia ´Gelbe Flamme´ bloeit oplichtend geel met groene kop.
Aanleg van de tuin: 225 vasteplanten voor droge standplaatsen - deel 2(65490974) Kniphofia ´Green Jade´ heeft een opvallende groene kleur, slanke bloem verkleurend naar witgroen.
Aanleg van de tuin: 225 vasteplanten voor droge standplaatsen - deel 2(65490974) Kniphofia ´Ice Queen´ bloeit met witgroene bloemen in juli-september. Verlangt een zonnige standplaats.
Aanleg van de tuin: 225 vasteplanten voor droge standplaatsen - deel 2(65490974) Kniphofia ´Lord Roberts´ bloeit mat rood en naar geel uitbloeiend, smalle opgerichte bladeren. Explosieve bloei.
Aanleg van de tuin: 225 vasteplanten voor droge standplaatsen - deel 2(65490974) Kniphofia ´Painted Lady´ bloeit met lange smalle pijlen met creme oranje-koraalrode bloemen.
Aanleg van de tuin: 225 vasteplanten voor droge standplaatsen - deel 2(65490974) Kniphofia ´Percy´s Pride´ bloeit met grote licht geel-groene bloemen in juli-september. Verlangt een zonnige standplaats.
Aanleg van de tuin: 225 vasteplanten voor droge standplaatsen - deel 2(65490974) Kniphofia ´Prince Ignor´ is een magnifieke vuurpijl met een smal, donkergroen blad. In de zomermaanden verschijnt de diep oranjerode bloemen in grote aren aan stevige stengels. Deze cultivar lijkt op ´Alcazar´.
Aanleg van de tuin: 225 vasteplanten voor droge standplaatsen - deel 2(65490974) Kniphofia ´Royal Standard´ bloeit met dikke knotsen die begin juni tegelijk uit de plant omhoog komen. Grootbloemig, klassieke kleur geel met rood.
Aanleg van de tuin: 225 vasteplanten voor droge standplaatsen - deel 2(65490974) Kniphofia ´Shining Sceptre´ bloeit zalmroze, goed te combineren in blauw, roze of witte border.
Aanleg van de tuin: 225 vasteplanten voor droge standplaatsen - deel 2(65490974) Kniphofia ´Späte Flamme´ is een bijzondere laatbloeiend oranje cultivar met dikke piramide vormige trossen.
Aanleg van de tuin: 225 vasteplanten voor droge standplaatsen - deel 2(65490974) Kniphofia ´Sunningdale Yellow´ bloeit rijkelijk met gele bloemen in juli-augustus. Verlangt een zonnige standplaats.
Aanleg van de tuin: 225 vasteplanten voor droge standplaatsen - deel 2(65490974) Kniphofia ´Tawny King´ bloeit zacht abrikoos-bronskleurige bloemen in juli-oktober. Verlangt een zonnige standplaats.
Aanleg van de tuin: 225 vasteplanten voor droge standplaatsen - deel 2(65490974) Kniphofia ´Toffe Nosed´ bloeit met kleinere crèmewitte bloemen met een oranje-bruine punt in juli-augustus. Verlangt een zonnige standplaats.
Aanleg van de tuin: 225 vasteplanten voor droge standplaatsen - deel 2(65490974) Kniphofia ´Uvaria Nobilis´ bloeit met oranje met abrikoos kleurige vlekken. Werkelijk een blikvanger met bloemen tot 25 cm lengte!
Aanleg van de tuin: 225 vasteplanten voor droge standplaatsen - deel 2(65490974) Kniphofia ´Vincent Lepage´ heeft een opvallende laagblijvende rozet van grijsgroen in rozetgroeiend blad.
Aanleg van de tuin: 225 vasteplanten voor droge standplaatsen - deel 2(65490974) Kniphofia ´Wol´s Red Seedling´ is eindelijk een verbetering in de rode pijlen. Stevige stelen, gezonde plant en langbloeiend.
Aanleg van de tuin: 225 vasteplanten voor droge standplaatsen - deel 2(65490974) Kniphofia ´Wrexham Buttercup´ heeft lang verticaal opgerichte bladeren met een dikke bloemtros, warm botergeel, laatbloeiend
Aanleg van de tuin: 225 vasteplanten voor droge standplaatsen - deel 2(65490974) Kniphofia caulescens heeft een prachtig breed, grijsachtig loof en dikke bloemknotsen. De bloem opent koraalrood, verkleurt naar groenwit.
Aanleg van de tuin: 225 vasteplanten voor droge standplaatsen - deel 2(65490974) Kniphofia galpinii heeft een opvallende zachtoranje bloemkleur, grasachtig blad, smalle aar.
Aanleg van de tuin: 225 vasteplanten voor droge standplaatsen - deel 2(65490974) Kniphofia hirsuta ´Fire Dance´ is een rijkbloeiende en laagblijvende vuurpijl die door Jelitto in 2006 als nieuwigheid werd geïntroduceerd. De planten produceren koraalrode vuurpijlen die verkleuren naar geel en verschijnen van juni tot september. Vormt laagblijvende pollen en bloemstengels tot max. 50 cm hoog. Geschikt voor droge plaatsen in de volle zon en voor bakken, potten en kuipen. Goed toepasbaar in de border en in rotstuinen in combinatie met Oenothera ´Yella Fella´, Penstemon ´Sunburst Amethyst´ en Sedum selskianum ´Goldilocks´.
Aanleg van de tuin: 225 vasteplanten voor droge standplaatsen - deel 2(65490974) Kniphofia rooperi is een zeer afwijkende vuurpijl met bolronde tros. Warm oranje en in tot laat najaar bloeiend.

Zie ook deel 1 & 3.

Tuininformatie