De Avalanche+ roos onthult een nieuw adellijk gezicht

De Avalanche+ roos onthult een nieuw adellijk gezicht(1669815513)De Avalanche+ roos heeft zich ontwikkeld tot een bekend handelsmerk en ziet dat nu bekroond met een eigen beeldmerk. Het is het resultaat van een samenwerking tussen veredelaar Lex + , de negentien telers van deze soort en Bloemenbureau Holland. Het beeldmerk zullen zij voortaan gebruiken op al hun communicatie-uitingen voor deze grootbloemige roos.

Het gebruik van het beeldmerk is een logische stap in de merkopbouw voor deze rozensoort aan de bovenkant van de markt. De eenduidige huisstijl moet de herkenbaarheid verder vergroten en dient om de kwaliteiten van deze roos extra te benadrukken. Avalanche+ is er in de kleuren wit, peach en sweet. Alle drie maken gebruik van hetzelfde beeldmerk.

Koninklijke afnemers

De opdracht aan de ontwerper was om duidelijk te laten zien dat Avalanche+ tot de beste en mooiste kwaliteitsbloemen behoort. De soort heeft een volle bloem, een goede houdbaarheid en knoppen die gegarandeerd open gaan. De roos telt minder doornen dan vergelijkbare grootbloemigen. Bij verschillende koningshuizen is Avalanche+ inmiddels een geliefde soort. Meest opvallende element in het logo is dan ook de contour van een adellijk dameshoofdje. Aan de merknaam Avalanche+ is de pay off 'The Beauty of Roses' toegevoegd. Verder is in kleine letters het land van herkomst 'Holland' vermeld.

Marktleider

Avalanche+ is sinds 2000 op de markt en heeft zich in die periode ontwikkeld tot een van de meest verhandelde rozensoorten aan de veiling in Nederland met meer dan 200 miljoen stelen op jaarbasis. Het marktaandeel op Europees niveau onder de witte grootbloemige rozen bedraagt rond de 55%.

De Avalanche+ roos onthult een nieuw adellijk gezicht(1669815513)


Extra ondersteuning

Het portret van 'Dame Avalanche' komt onder andere prominent op de hoezen te staan. Een herkenbare verpakking is voor bloemisten, waar de roos een bekendheid geniet van bijna 100%, om verschillende redenen van belang. Het vergemakkelijkt de keuze bij de groothandel, waar land van herkomst en de reputatie van het ras belangrijke selectiecriteria zijn. En het stelt de bloemist in staat zich als vakspecialist te profileren. Onder andere door de klanten letterlijk te laten zien met rozen van de allerhoogste kwaliteit te werken. Onderzoek in Duitsland en Rusland toonde aan dat bloemisten ook op andere gebieden behoefte hebben aan support.

In het kader van de verdere merkopbouw gaan de veredelaar en telers van Avalanche+ in samenwerking met Bloemenbureau Holland binnenkort ook de bloemist ondersteuning bieden op het gebied van winkelpresentatie, verkooptechniek en marketing.

De Avalanche+ roos onthult een nieuw adellijk gezicht(1669815513)

Telers Avalanche+

Bernhard Rozen
Coert van Dijk Roses
Herburg Roses
Koen Meewisse Roses
Kooij Roses
Linssen Rozen B.V.
Van Vuuren rozen
Meijer
Rosula Roses
Rozenhof Moerkapelle (The Bears)
Sassen
Sjaak Koene & ZN
TreurnietT
Van den Berg RoseS
Van der Arend Roses
Van de Spek rozen
Van Rijn Roses
Van Wijk Rozen
VOF J.A. van der Burg

Supported by

Lex+, the Rose Factory
Flowercouncil of Holland


Bron: Bloemenbureau Holland

Tuininformatie