Balkon, terras en tuin in lentesfeer: Zet de bloemetjes maar buiten

Balkon, terras en tuin in lentesfeer: Zet de bloemetjes maar buiten(1553607476)In februari en maart is er vaak nog weinig kleur te zien om het huis. Een kale border of kleurloos terras biedt niet de leukste aanblik. Gelukkig is er een snelle manier om balkon of tuin meteen in lentesferen te brengen. Narcissen, tulpen en hyacinten en vele andere lentebloeiers zijn kant en klaar, bloeiend verkrijgbaar. Dus… zet de bloemetjes maar buiten!

Voorsprong

Bloembollenkwekers hebben in het najaar bloembollen in potjes geplant en in bloei gebracht. Zo wordt er een voorsprong op de lente genomen. De potjes met de bloeiende bolletjes zijn namelijk al vanaf januari/februari verkrijgbaar. Met deze kant en klare lentebodes breng je al in het vroege begin van het jaar in een handomdraai kleur in en om het huis. De lentebloeiers op pot zijn overal toe te passen; in de tuin of op het balkon of (dak)terras in potten en bakken.

Balkon, terras en tuin in lentesfeer: Zet de bloemetjes maar buiten(1553607476) 

Eén twee drie

Het planten is zeer eenvoudig: verwijder het kweekpotje, maak een gaatje in de grond en stop de bloeiende bollen erin! Door de frisse buitentemperatuur is de bloeitijd extra lang. Deze lentebloeiers kunnen gemakkelijk meer dan een maand bloeien! Als je de bollen na de bloei in de grond laat zitten, komen de meeste soorten volgend voorjaar gewoon weer tot bloei! Zo creëer je “één, twee, drie” een lentesfeer waar je jarenlang plezier van hebt.
 

Balkon, terras en tuin in lentesfeer: Zet de bloemetjes maar buiten(1553607476)

Bron www.bloembollencentrum.nl, bewerking RVO voorjaar 2010

Tuininformatie