Bamboe: nieuwe niet bloeiende Bimbo en Jumbo, bamboe van de toekomst?

Bamboe: nieuwe niet bloeiende Bimbo en Jumbo, bamboe van de toekomst?(347195694)Bimbo is een nieuwe cultivar in de reeks nieuwe bamboes die niet bloeien. Deze kleine, elegante bamboe wordt 1 meter hoog en breed. Hij groeit compact met vele slanke scheuten en kleine, smalle bladeren. De bladeren zijn frisgroen van kleur. Door zijn geringe afmetingen kan hij gebruikt worden in de allerkleinste tuinen als solitair, als lage afscheidende haag en in kleine Japanse tuinen.

Bamboe: nieuwe niet bloeiende Bimbo en Jumbo, bamboe van de toekomst?(347195694)Ook in potten en kuipen doet Bimbo het uitstekend.

Bimbo is een winterharde bamboe die de afgelopen 20 jaar onder strenge Deense klimatologische omstandigheden getest is. De planten verdragen zowel volle zon als halfschaduw. Bimbo verlangt een goed gedraineerde grond waaraan veel turf is toegevoegd. Zorg dat de grond bij het planten voldoende vochtig is.

Er is ook de Jumbo die hoger wordt.

Fargesia ´s behoren tot het favoriete voedsel van de met uitsterven bedreigde Reuzenpanda.

Van nature groeien deze soorten in bossen en bergen waar de panda voorkomt. Het zijn de meest gebruikte bamboes in onze tuinen, die het zeer goed doen op schaduwrijke plaatsen. Tal van nieuwe soorten uit China hebben het geslacht verrijkt.

De meest toegepaste soort in onze tuinen is Fargesia murieliae met helgroene bladeren en geelgroene berijpte stengels. Vele exemplaren zijn afgestorven tijdens de bloeiperiode van de laatste jaren (1990-2000). Nog steeds verkrijgbaar bij de bamboekweker, maar er zijn nu tal van betere en nieuwe cultivars op de markt die niet bloeien.

Tuininformatie