Barbecook Optima Ceram met QuickStart: slim aanmaaksysteem van barbecook

Barbecook Optima Ceram met QuickStart: slim aanmaaksysteem van barbecook(1355342231)Barbecook Optima Ceram met QuickStart: slim aanmaaksysteem van barbecook(1355342231)De tuin is tegenwoordig meer dan alleen een plek waar bomen, struiken en planten groeien en bloeien. Het is een echte buitenkamer en vooral in de (zonnige) zomermaanden brengen we er menig uurtje door. Buitenleven en koken is anno 2009 heel normaal geworden. De echte liefhebbers gebruiken een houtskoolbarbecue. Er is dit barbecueseizoen goed nieuws: het aanmaken van de barbecue wordt niet alleen eenvoudiger, maar ook stukken sneller. Bij gewone barbecues duurt het zeker een half uur voordat het feest kan beginnen, maar met de QuickStart barbecues van barbecook kunnen vlees en andere gerechten binnen 15 minuten op de grill!

Gemakkelijk & veilig

De houtskoolbarbecues van de Belgische specialist barbecook zijn uitgerust met het unieke aanmaaksysteem “QuickStart”. Dit systeem maakt het gebruik van (op olie gebaseerde) aanmaakproducten overbodig. Het aansteken van de barbecue gebeurt in drie eenvoudige stappen met uitsluitend wat krantenpapier en houtskool. Het krantenpapier (gevouwen in de vorm van een fakkel) stop je in de ‘aanmaakbuis’ en de houtskool giet je in de kuip.

Steek vervolgens het krantenpapier aan met een lange lucifer en… al na een kwartiertje is de barbecook barbecue klaar voor gebruik. Extra veiligheid wordt geboden wanneer je de “voet” van de barbecue vult met water. Dit zorgt tevens voor extra stabiliteit, as wordt gedoofd en de houtskool wordt direct geblust mocht de barbecue toch omvallen.

Barbecook Optima Ceram met QuickStart: slim aanmaaksysteem van barbecook(1355342231)
Barbecook Optima Ceram met QuickStart: slim aanmaaksysteem van barbecook(1355342231)

Noviteit

Barbecook heeft diverse modellen voor vier tot tien personen, verkrijgbaar in een roestvrijstalen of geëmailleerde uitvoering. Dit jaar breidt barbecook de collectie QuickStart barbecues uit met de Collosea. Deze houtskoolbarbecue is geschikt voor maar liefst twaalf personen. Laat de zomer maar beginnen!

Barbecook Optima Ceram met QuickStart: slim aanmaaksysteem van barbecook(1355342231)

Bron: Kijk voor meer informatie, inspiratie en verrassende recepten op www.barbecook.com.
Verkoopadviesprijs QuickStart barbecues: vanaf € 69,90 (zomer 2009).

Tuininformatie