Bespaar op water met slimme Gardena tuinslangen, gieters en broezers als de tuin om water vraagt

Bespaar op water met slimme Gardena tuinslangen, gieters en broezers als de tuin om water vraagt(1801731534)Eind mei hebben we al even kunnen proeven van het ultieme zomergevoel. Dat was toen al hoopgevend voor een fijne warme zomer in eigen land. Lekker buiten zijn en genieten van de zon. Voor de planten in de tuin en op het balkon is het droge weer minder aangenaam. Wanneer regenwater uitblijft, moeten we de natuur een handje helpen. De tijd van emmertjes water of zware gieters is gelukkig voorbij. Met de nieuwste slangen, broezers en automatische sproeisystemen wordt water geven een stuk eenvoudiger.

Top tuinslang

 

Diverse technische ontwikkelingen maken tuinklussen -zoals sproeien- aangenamer om te doen. Wanneer u bij voorkeur handmatig sproeit, dan is de nieuwe Gardena SkinTech tuinslang een echte topper. De kwaliteit van SkinTech slang is een stuk beter dan van de gangbare PVC tuinslangen door toepassing van techniek uit de medische sector. Hij knikt en verdraait niet, zelfs niet bij haakse bochten. Dus nooit meer de kraan open en...geen water! Daarnaast is het oppervlak vuilwerend en krasvast zodat de tuinslang schoner blijft en er netjes uit blijft zien. Ze zijn er in verschillende kwaliteiten en prijzen.

Bespaar op water met slimme Gardena tuinslangen, gieters en broezers als de tuin om water vraagt(1801731534) Broezen

Wanneer je graag geniet van bloeiende planten dan is het raadzaam om bij het water geven een ´broezer´ te gebruiken. Een broezer is een soort douchekop die eenvoudig aan de tuinslang gekoppeld kan worden. Het voordeel hiervan is dat hij een zachte ´douche´ geeft waarmee bloemen en planten besproeid kunnen worden, zonder dat ze beschadigen. De multifunctionele broes van Gardena is voorzien van vier verschillende standen - ook hardere stralen - waardoor je voor elke situatie de sproeier kunt aanpassen. Natuurlijk is hij ook heel geschikt voor verfrissende stoeipartij in de tuin. Zorg wel dat je zelf degene bent met de broezer in de hand...!

 

Automatisch

Voor mensen die vaak weg zijn of het besproeien van de tuin regelmatig vergeten, is er nu een ideale oplossing. Met een speciale ´Watertimer´ kunt u van tevoren de tijd en de duur van de watergift instellen. Een ideale tuinoppas tijdens de vakantie!

Slangenboxen

Een tuinslang die zichzelf oprolt en nooit meer in de weg ligt. Dat kan! De Wand-slangenbox van Gardena is een ideale oplossing voor het jaarlijks terugkerend gedoe met de tuinslang. Want wie herkent het niet; een tuinslang die her en der geknikt is en er eigenzinnig gedrag op na houdt! Het grootste probleem is vaak het weer netjes oprollen van de meters lange slang. Dat zorgt soms voor veel gedoe en ergernis en uiteindelijk ligt hij - ook in opgerolde toestand - er meestal slordig bij.

Wand-slangenbox

Voor mensen die van het gerommel met de tuinslang nu eens écht af willen, is de nieuwe Wand-slangenbox van Gardena een uitkomst. Met dit handige systeem wordt de tuinslang met één ruk-aan-de-slang automatisch opgerold. Nooit meer narigheid, geknikte of verdraaide tuinslang en vuile handen... Deze Wand-slangenbox is in twee maten verkrijgbaar met een tuinslang van tien of twintig meter. Voor balkons, terrassen en kleine stadstuinen is de compacte Wand-slangenbox met tien meter slang het meest geschikt, voor middelgrote tuinen is de twintig meter versie ideaal.

 

Bespaar op water met slimme Gardena tuinslangen, gieters en broezers als de tuin om water vraagt(1801731534)

Automatisch

Voor mensen die geen tijd of geen zin hebben zelf water te geven is een zogenaamd ´Sprinklersystem´ of druppelsysteem de allerbeste oplossing. Bij deze systemen heeft u namelijk helemaal geen tuinslang meer nodig. Het watergeefsysteem ligt onzichtbaar onder de grond. De sprinklers verschijnen alleen bij het sproeien. Wanneer u deze systemen combineert met een Gardena (water)timer, hoeft u zelfs de kraan niet meer open te draaien en kunt u elk gewenst moment van de dag of nacht de tuin sproeien.

Bron Gardena Nederland BV

Tuininformatie