Chique combinaties mogelijke met Zanthedeschia aethiopica Diva Maria

Chique combinaties mogelijke met Zanthedeschia aethiopica Diva Maria(627053623)Een doorbraak in de veredeling van gekleurde aronskelken, zo wordt Zantedeschia aethiopica ´Diva Maria’ genoemd. En dat is beslist niet overdreven. ´Diva Maria’ heeft namelijk aan de buitenkant een roze kelk, terwijl de binnenkant wit is gebleven. Een ongewoon chique combinatie. De roze kleur is het meest intens aan de bloemrand en blijft op de vaas behouden.

De bloemen van ´Diva Maria´ zijn bovendien stevig en goed gevormd en hebben de bekende dikke aethiopica-steel. Ook bijzonder – voor een aethiopica – is het gespikkelde blad. Vergeleken met de standaard witte aethiopica´s komen de bloemen van ´Diva Maria´ makkelijker open en is de houdbaarheid beter. Hierdoor kan de bloem al in de ´sigaarfase´ worden geoogst, waardoor zij tijdens transport en opslag minder snel beschadigt. Een voordeel van de aethiopica is, dat deze relatief makkelijk jaarrond te telen is. Dit is bij de kleinbloemige calla´s vooralsnog erg moeilijk.

 

Aethiopica bekent kleur

Er wordt al jaren geprobeerd om kleur aan de aethiopica toe te voegen. Er waren wel een paar gekleurde mutanten, maar deze werden tot nu toe geen succes. De houdbaarheid en ziekteresistentie van deze mutanten vielen tegen. Zantedeschia aethiopica ´Diva Maria´ is de eerste aethiopica die echt kleur bekent en dit combineert met een grote bloem, een goede houdbaarheid van gemiddeld tien dagen en stevige bloemstelen van maximaal 150 centimeter lengte. In de komende jaren worden meer gekleurde aethiopica´s van veredelaar Golden State Bulb Growers verwacht. ´Diva Maria´ is de eerste in de reeks, die onder de merknaam Callafornia Divas ® op de markt zal worden gebracht.

Chique combinaties mogelijke met Zanthedeschia aethiopica Diva Maria(627053623)
Zantedeschia aethiopica ´Diva Maria´ wordt vanaf voorjaar 2006 op de Nederlandse veilingen verwacht. De bloem zal via geselecteerde kwekers in de handel worden gebracht. Dit heeft vooral met het gewenste teeltklimaat te maken. Voor de Callafornia Divas ® is een speciale hoes ontworpen.
Tuininformatie