Chrysantencouture op Keukenhof: Chrysant als muze voor modeontwerper Edwin Oudshoorn

Chrysantencouture op Keukenhof: Chrysant als muze voor modeontwerper Edwin Oudshoorn(1319448775)Modeontwerper Edwin Oudshoorn (winnaar Frans Molenaar Award 2005) laat zich inspireren door chrysanten. In het Oranje Nassau Paviljoen op de Keukenhof zijn van 26 tot en met 31 maart zijn haute couture creaties te zien. De bezoekers krijgen 18 haute couture creaties te zien. Stuk voor stuk zijn ze gebaseerd op chrysanten en daarmee onderstreept Oudshoorn de veelzijdigheid van deze bloem. Het Oranje Nassau Paviljoen wordt bovendien met meer dan 4.500 echte chrysanten uitbundig versierd.

America’s Next Topmodel

Op de FashionWeek afgelopen zomer in Amsterdam waren al vijftien haute couture chrysantencreaties van Oudshoorn te zien. Voor iedere jurk had Oudshoorn een chrysantenras als inspiratiebron. Tijdens de Fashion Week werd een nieuwe chrysant gedoopt die de naam Oudshoorn kreeg. De modeontwerper liet zich door deze chrysant inspireren en ontwierp er drie nieuwe creaties mee. Zowel de 2 finalisten van America’s Next Topmodel als de winnares van Holland’s Next Topmodel lieten zich graag fotograferen in deze nieuwe creaties in een bed van chrysanten.
Deze nieuwe creaties als ook de Oudshoorn chrysant zijn samen met de overige chrysantencreaties te zien op de Keukenhof.

300 rassen als basis

Oudshoorn heeft zich vooraf uitvoerig verdiept in het wel en wee van de chrysant. Uit meer dan 300 verschillende rassen selecteerde hij 15 soorten. De vorm, de kleur maar soms ook de naam vormden daarbij zijn inspiratiebron. Het eerbetoon aan de bloem klinkt zelfs door in de naamgeving; alle creaties zijn vernoemd naar de gekozen rassen.

Hoogtepunten collectie chrysant

Oudshoorn toont een collectie hoogtepunten uit het assortiment van de Chrysant. “Hoewel ik kleren maak, beperk ik me niet tot de mode. Ik ben niet geïnteresseerd in elke dag weer iets nieuws, want altijd maar het nieuwste is niet waar het leven over gaat. Met een knipoog bekijk ik de maatschappij. Uit het vergetel- en verdomhoekje haal ik mijn inspiratie. Mijn ambitie is kleren te maken die deel uitmaken van het leven. Het jouwe, het mijne en dat van ieder ander.” Hoe vluchtig is de mode en hoe standvastig de chrysant?

Chrysantencouture op Keukenhof: Chrysant als muze voor modeontwerper Edwin Oudshoorn(1319448775)

Justchrysanthemum

Sinds 2006 voert Stichting Chryson (veredelaars en kwekers van chrysant) in samenwerking met Bloemenbureau Holland de internationale promotiecampagne 'Justchrysanthemum' om de veelzijdigheid van de chrysant te benadrukken. Vanuit deze campagne is door het creatieve bureau 2Dezign uit Rijnsburg de samenwerking met Edwin Oudshoorn gezocht. Voor meer informatie over het toepassen van chrysanten: www.justchrys.com.

Bron: Bloemenbureau Holland - 26-31 maart 2009

Tuininformatie