Column: Eindelijk lente

Column: Eindelijk lente(493566683)Eindelijk is de kou aan het vertrekken en warmt de aarde zachtjes op. Daar was iedereen zo aan toe, een beetje warmte van de eerste zonnestralen. Het genieten is weer begonnen met het kijken naar de wonderlijke verandering in de natuur. Vooral de knoppen ze zijn zo mooi als ze nog dicht zijn. Maar het openen is natuurlijk ook een mooi schouwspel vooral de explosie van kleuren die je dan krijgt.

En het nieuwe seizoen brengt natuurlijk weer veel werkzaamheden die nodig gedaan moeten worden. Zoals snoeien harken bemesten en voorjaarsplanten planten. Daar horen voor mij zeker de bosviooltjes bij. Die tegenwoordig in mooie kleuren te koop zijn. En die nog lang in de zomer mooi blijven.

De tuinmeubels krijgen ook een beurt en staan klaar om te gebruiken zodra het weer het toelaat. En de terrassen worden ook schoongemaakt.

De kas wordt klaar gemaakt zodat we kunnen zaaien en planten. Hij heeft de hele winter als opslagplaats voor hout gediend en dat moet verplaatst worden. Nou daar zijn we dan een halve dag mee verder. Van hout krijg je het 3 keer warm tijdens het zagen het binnen brengen en als het is aangestoken en brandt. Maar dat mag nu een of twee seizoenen wachten.

Column: Eindelijk lente(493566683)

Waar je als bezitter van een tuin nooit last van krijgt is verveling, dat woord kennen we niet. Het komt in ons woordenboek niet voor. Maar dat is in mijn ogen een pluspunt want daar krijg je alleen vervelende mensen mee.

Wel zou het heel leuk zijn als we met de paasdagen en daarna kunnen genieten van ons werk met het uitzicht wat ons wordt geboden van onze tuin.

De eerste workshop is gegeven en is goed en leuk verlopen. De mensen gingen trots huiswaarts met hun zelfgemaakte creatie.
We hadden een gezellige avond en dat was waar ik op hoopte. Op naar de volgende workshop op de planning staat een leuke voorjaarskrans op een mooie schaal.

Column: Eindelijk lente(493566683)

Nu ga ik me maar eens verdiepen in de bestrating want wat is er veel keus! Zit te dubben tussen twee mogelijkheden die me aanspreken. Maar het is vandaag terwijl ik dit schrijf 20 graden dus ik dub maar wat verder terwijl ik in de tuin aan de gang ga. Die is dan misschien voor Pasen nog klaar.

Hoewel klaar?

Bron Catharina Degraaf, bewerking RVO voorjaar 2010

Tuininformatie