Dossier NIDAGRASSplus - deel 5: het plaatsen van de polyproyleenplaten voor parkings, opritten, paden

Dossier NIDAGRASSplus - deel 5: het plaatsen van de polyproyleenplaten voor parkings, opritten, paden(1542550610)Nieuw is Nidagrassplus. Wat is Nidragrassplus? Het zijn groene polyproyleenplaten van 1.2 op 0.8 meter met een dikte van 40 mm. Ze zijn aan de onderzijde bekleed met een poreus geotextieldoek. Een professionele graskweker zaait de platen in en kweekt ze op tot een volgroeide grasplaat die overal makkelijk is toe te passen als GROENE verharding om rijdende lasten te dragen.

Nidagrass plus platen worden zijde aan zijde gelegd zonder onderlinge verbindingen. De flexibele polypropyleenstructuur zorgt ervoor dat de platen niet zullen bewegen onder invloed van een niet perfect uitgevoerde fundering. Bovendien zal de inworteling van het gras ervoor zorgen dat de platen perfect vast komt te liggen.

Om dezelfde reden dient geen verband aangehouden te worden bij het leggen van de platen. Daar waar rijdende lasten zich een toegang kunnen verschaffen tot de Nidagrassplus verharding zal een boord steen aangebracht worden. De bovenkant van de Nidagrassplus platen mogen NIET hoger uitgevoerd worden dan de bovenkant van de borduur (liefst 1 cm lager). Dit om puntlasten te vermijden bij het oprijden van de nidagrassplus verharding.

Dossier NIDAGRASSplus - deel 5: het plaatsen van de polyproyleenplaten voor parkings, opritten, paden(1542550610)

Bij plaatsing gedurende droge periodes is het aan te bevelen de verharding te regelmatig te besproeien tijdens de doorgroeiperiode van de graswortels (tot 3 weken na plaatsing).

 

Dossier NIDAGRASSplus - deel 5: het plaatsen van de polyproyleenplaten voor parkings, opritten, paden(1542550610)

De doorworteling

Wij raden aan om een tiental dagen te wachten alvorens rijdende lasten op de aangelegde verharding toe te laten. Dit om de fragiele doorgroeiende wortelpunten van het gras de tijd te geven om in de ondergrond vast te groeien.

Eén van de belangrijkste vereisten om het gras in topconditie te houden is water. Aan neerslag is geen gebrek in ons land. Echter de intensiteit en de
frequentie van neerslag varieert enorm. Tijdens droge perioden kan de bovenste grondlaag heel snel uitdrogen (gedurende een warme zomerse dag volgend na een vochtige periode kan de grond uitdrogen tot een diepte van 4 cm).

Aangezien de funderingslaag goede drainerende eigenschappen bezit, zal het absoluut noodzakelijk zijn dat de wortels van het gras het water in de grond zoeken op de grootst mogelijke diepte. Nidagrass bevat grassoorten die wortelen tot 50 cm diep.

Dossier NIDAGRASSplus - deel 5: het plaatsen van de polyproyleenplaten voor parkings, opritten, paden(1542550610)

Tijdsbesparing

Aangezien Nidagrassplus platen voorgekweekt werden zal een belangrijke tijdsbesparing gerealiseerd worden met betrekking tot de plaatsingskosten. Hierdoor zal de uiteindelijke prijs van de Nidagrassplus verharding in vergelijking met het klassiek grasdalsysteem (met inzaaiing op de werf) vergelijkbaar zijn.

Vergeet niet dat het Nidagrassplus systeem tal van voordelen biedt ten opzichte van een klassiek systeem:

- Onmiddellijk een mooie groene onkruidvrije grasparking.
- Onmiddellijk in gebruik te nemen (na 10 dagen).
- Heel het jaar door te plaatsen (uitz. vorstperiodes).
- Heel snelle plaatsing.

Bron Folder NIDAPLAST - NIDAGRASSPLUS 

Tuininformatie