Eucomis, gekozen tot zomerbol van 2006! Plant nu bollen voor deze zomer

Eucomis, gekozen tot zomerbol van 2006!  Plant nu bollen voor deze zomer(329044032)Het lijkt zomerzotheid: bloembollen planten in het voorjaar, terwijl de hyacinten en tulpen nog volop in bloei staan! Maar behalve de bekende voorjaarsbloeiende bollen is er ook een grote (minder bekende) groep bloembollen die in de zomer bloeit. En er zijn zoveel verschillende! Denk aan de prachtige bloemen zoals Dahlia´s en Calla´s, of natuurlijk de Eucomis, want die is gekozen tot Zomerbol van 2006!

Planttijd: voorjaar

 

Wanneer de voorjaarszon schijnt is het heerlijk om buiten aan de slag te gaan. Het planten van zomerbollen is een eenvoudig klusje. En wat een eer zul je hebben van je werk! Vaak kun je al in april en mei (zodra de kans op vorst is verdwenen) zomerbollen planten. Plant ze op een zonnige plek, tweemaal zo diep als ze hoog zijn. Uitzondering op deze regel zijn de dahlia -en begoniaknollen, die worden net onder de oppervlakte geplant. Een prachtige zomer ligt in het verschiet…

Eucomis, gekozen tot zomerbol van 2006!  Plant nu bollen voor deze zomer(329044032) Eucomis, gekozen tot zomerbol van 2006!  Plant nu bollen voor deze zomer(329044032)
Eucomis, gekozen tot zomerbol van 2006!  Plant nu bollen voor deze zomer(329044032)

Eucomis

De Eucomis, zomerbol van het Jaar 2006, verdient het om ontdekt te worden. Deze van oorsprong Zuid-Afrikaanse bol is een echte blikvanger in de tuin. Bovenaan de bloemstengel zit een grappig kuifje van blad, dat doet denken aan een ananas. Eucomis wordt daarom ook wel ananasplant of kuiflelie genoemd.

Terras en balkon

Behalve in de tuin, komen zomerbollen ook prachtig tot hun recht in potten op het balkon of terras. Zie je ze al voor je die prachtige Dahlia’s of kuiflelie’s in volle bloei? Ze combineren prachtig met andere planten en maken je eigen tuin een exclusieve plek voor een dineetje of wijntje! Genieten maar!

Eucomis, gekozen tot zomerbol van 2006!  Plant nu bollen voor deze zomer(329044032)

 

Tuininformatie