Evergreen in de tuin: Groenrijk wonen met Buxus allround

Evergreen in de tuin: Groenrijk wonen met Buxus allround(679099389)De buxus is een echte tuintopper. Gedurende het hele jaar blijft deze ´Evergreen´ mooi groen en vraagt bovendien weinig onderhoud. Maart is een ideale maand om de buxus te planten en dat kan zowel in de tuin als in potten voor op het terras of balkon. Buxus heb je in diverse vormen. Eén van de populairste is de bolvorm. Ze komen prima tot hun recht in elk type tuin, terras of balkon: een echte allrounder dus!


Groene zee


 


De buxus (Buxus sempervirens) kan zowel uit de voeten op zonnige als schaduwrijke plekken. Buxusbollen van verschillende grootte creëren een groene zee in de tuin. Het planten van buxusbollen (in grote potten of in de tuin) is eenvoudig. Het is een kwestie van een ‘gat graven’ en de buxuskluit er in planten. De buxus is geschikt voor iedere grondsoort. Om de buxus snel te laten wortelen, is het verstandig om ‘buxusgrond’ toe te voegen. De bolvorm behouden is vrij eenvoudig met een speciale accu buxusschaar: deze werkt als een soort tondeuse. Maar met een gewone snoeischaar lukt het natuurlijk ook. Omdat buxus langzaam groeit, hoef je de plant slechts een paar keer per jaar in model te brengen.


Evergreen in de tuin: Groenrijk wonen met Buxus allround(679099389)
Een groene zee van buxusbollen


VerzorgingElke plant of haag houdt er wel van om behalve water zo nu en dan plantenvoeding te krijgen. Voor buxus is er speciale buxusvoeding. Zo blijft de buxus groen, sterk en gezond; jaar in jaar uit.


Evergreen in de tuin: Groenrijk wonen met Buxus allround(679099389)
Groene buxusbollen in de buitenkamer


Bron: Foto’s: GroenRijk tuincentra (vrij van rechten) - www.groenrijk.nl

Tuininformatie