Een fleurig balkon & terras? Zomer in je bol

Een fleurig balkon & terras? Zomer in je bol(2110179552)De maanden mei tot en met september zijn de maanden om te genieten van de lange en zonnige dagen. Het balkon of terras vormt een ideaal verlengstuk van de woonkamer. Met bloeiende zomerbollen als lelies, begonia’s en calla’s tover je de ‘buitenkamer’ in snel om tot een waar vakantieparadijs. Indrukwekkende en tropisch ogende bloemen, de mooiste kleuren en zoete geuren… je krijgt direct de zomer in je bol!

Nieuws

Tot voor kort was een zinderende zomertuin vol bloeiende zomerbollen uitsluitend weggelegd voor tuinliefhebbers die in april/mei zomerbollen geplant hebben. Het duurt dan nog een flink aantal weken voordat de eerste bloemen te zien zijn. Er is nu goed nieuws voor iedereen die zonder wachten wil genieten van bloeiende exotische beauty’s! Kwekers hebben zomerbollen als dahlia’s, lelies, gladiolen en calla’s in bloei gebracht. Vanaf mei zijn ze als ‘kant en klare’ balkon-, terras- en tuinplant verkrijgbaar bij tuincentrum of bloemist.

Een fleurig balkon & terras? Zomer in je bol(2110179552)
Geluksklaver (Oxalis) als kant en klare zomerbloeier

Licht

Lichte kleuren vormen een belangrijke basis voor de balkon- en terrastrend van 2010. Vanuit deze lichte basis creëer je vervolgens met accentkleuren een trendy buitenkamer. Bloeiende zomerbollen in felle kleuren of pasteltinten geven het balkon of terras een eigen uitstraling. Voor een uitbundige en vrolijke zomersfeer gebruik je bijvoorbeeld knalroze gladiolen, rode begonia’s, gele lelies of dieppaarse zantedeschia’s. Het balkon of terras staat bol van de zomerromantiek met witte dahlia’s, Agapanthus of geluksklaver (Oxalis). Door de uitgebreide keuze in kleuren en soorten zijn kant en klare zomerbollen ideale balkon- en terrasgasten.

Een fleurig balkon & terras? Zomer in je bol(2110179552)
Direct zomer met bloeiende Zantedeschia

Makkelijk

De verzorging van bloeiende zomerbollen is zeer eenvoudig. Plant de bloeiende zomerbollen zonder kweekpotje (!) in bakken. Zo krijgen de wortels meer ruimte en verse potgrond (met RHP-keurmerk) houdt het water beter vast. Je hoeft de zomerbloeiers uitsluitend in droge perioden water te geven. Als ze ‘dorst hebben’ gaan ze wat slap hangen, maar na een slok water gaan ze vanzelf weer stralen.
 

Een fleurig balkon & terras? Zomer in je bol(2110179552)
Zomer in je bol met bloeiende lelies

Kijk voor meer informatie en inspiratie op www.bloembollencentrum.nl

Bronnen  Internationaal Bloembollen Centrum (IBC), bloembollencentrum.nl, bewerking RVO mei 2010

Tuininformatie