Fleurig terras met balkonplant van het jaar 2006: het vlijtig liesje bloeit onvermoeibaar

Fleurig terras met balkonplant van het jaar 2006: het vlijtig liesje bloeit onvermoeibaar(1862489438)Vlijtig Liesje is een prachtige balkonplant barstensvol mooie, kleine bloemetjes. Deze wat frêle uitziende plant doet haar naam veel eer aan. Ze is ijzersterk en bloeit ruim een half jaar vlijtig door. Bovendien doet deze plant het uitstekend in de schaduw en zelfs langdurige regen vindt vlijtig Liesje geen al te groot probleem. Geen wonder dat deze zomerbloeier is uitgeroepen tot Balkonplant van het Jaar 2006.

Zorgeloos

Vlijtig Liesje is een zorgeloze plant die weinig aandacht nodig heeft. Haar naam vlijtig dankt zij ongetwijfeld aan de overvloed van bloemen die onvermoeibaar verschijnen. De plant is verkrijgbaar in de kleuren roze, wit, oranje, rood en lila en staat ook bekend onder de wetenschappelijke naam Impatiens. Sommige vormen hebben gevulde rode bloemen, met wit aan de binnenkant.

 

 

Fleurig terras met balkonplant van het jaar 2006: het vlijtig liesje bloeit onvermoeibaar(1862489438) Styling-tips

Het vlijtig Liesje is een lage plant met veel kleine bloemetjes en daardoor op heel verschillende manieren te gebruiken. Een brede terracotta pot met felrode vlijtige Liesjes is altijd mooi. Maar zet ook eens wit en rood naast elkaar voor een mooi contrast. Als alternatief voor de traditionele ‘hanging basket’ kun je zinken of vrolijk gekleurde emmertjes gebruiken. Deze zijn in verschillende maten bij vrijwel elk tuincentrum te koop. Ook als bodembedekker in grote potten met kuipplanten op stam, is vlijtig Liesje ideaal.

 

Weldadig

In tegenstelling tot de naam, wordt de Impatiens rustgevende krachten toegedicht en wordt ze verwerkt in diverse lotions en geneeskrachtige middelen. Deze veelzijdige plant is dus niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook ontspannend!

Fleurig terras met balkonplant van het jaar 2006: het vlijtig liesje bloeit onvermoeibaar(1862489438)

Bron Geert Devriese, met dank aan de mensen van het Bloemenbureau Holland voor tekst en foto

Tuininformatie