Geslaagde kamerplant introductie: Alocacia Bambino Arrow

Geslaagde kamerplant introductie: Alocacia Bambino Arrow(197994503)De vraag naar Alocasia’s neemt duidelijk toe en dat is vooral te danken aan de introductie van nieuwe variëteiten. De miniaturisering gaat gestaag door en Bambino Arrow is daarvan een sterk voorbeeld. Daardoor is de Alocasia ook geschikt voor minder ruim behuisde kopers. En dat vergroot weer de afzetmogelijkheden van deze decoratieve bladplant. Bambino Arrow wordt niet hoger dan 40 centimeter. Naast de compacte groei, onderscheidt de plant zich met opvallende bladkleuren: donkergroen met zilvergrijze nerven. De plant produceert ook veel smalle, elegant gegolfde bladeren met sterke stelen. De houdbaarheid bedraagt – mits goed verzorgd – minimaal drie maanden. Een prettig stukje jungle dus, deze Bambino Arrow.

Bijna 3 jaar na de introductie van Bambino Arrow is zij in de Alocasia-top 10 op een tweede plek beland. Een grootse prestatie voor een relatief bescheiden plant. Alocasia Bambino Arrow wordt sinds november 2005 op de Nederlandse veilingen verhandeld. De laatste anderhalf jaar zijn er ruim 350.000 stuks van verkocht. De plant is jaarrond verkrijgbaar.

Familie

Alocasiais een plant uit de aronskelkfamilie (Araceae).

Soorten

Naast de bekendste soort Alocasia x amazonica zijn inmiddels verschillende cultivars op de markt gebracht. Zo zijn er meer compacte vormen op de markt, zoals 'Polly' en 'Black Velvet'. Bovendien is het blad ook niet meer zo glad, maar ruwer. De 'Bambino' heeft meer scheuten, smallere bladeren en sterke stelen. 'Calidora', 'Wentii', en 'Portodoria' zijn voorbeelden van grootbladige planten die vooral in de grotere potmaten (17 tot 24 cm) worden geteeld. De rassen verschillen onderling sterk van bladkleur, bladvorm en nervatuur. Alocasia is jaarrond verkrijgbaar.

Geslaagde kamerplant introductie: Alocacia Bambino Arrow(197994503)


Verzorgingstips

· Op een lichte plaats zetten, niet in de volle zon. De plant houdt het prima uit bij 18-22 graden.Een schaduwrijke plek voldoet ook, maar geef dan wat minder water.

· Houd de potgrond vochtig.Gebruik water op kamertemperatuur.

· Sproeien helpt de luchtvochtigheid hoog te houden. Gebruik hiervoor ontkalkt water of regenwater. De luchtvochtigheid voor de plant moet minimaal 60% zijn.

· In de winterperiode houdt de plant een rustperiode. Geef dan minder water en voeding. Vanaf maart weer meer water en voeding geven.

· Geef tijdens de groei tweemaal per maand voeding.

· Stof de plant regelmatig af met een vochtige doek.

· De plant kan guttatie vertonen. Dit betekent dat de plant vocht afscheidt aan de onderkant van de bladeren. Let op: dit kan houten voorwerpen en vloeren beschadigen

Bron: Bloemenbureau Holland,

Tuininformatie