Goede startgrond voor hagen, stevig beuken in de tuin

Goede startgrond voor hagen, stevig beuken in de tuin(580681205)Een vast element in de meeste tuinen is een haag. In Nederland behoort de beuk tot één van de populairste haagsoorten. Een beukenhaag bestaat meestal uit een rij jonge beukenplantjes die na verloop van tijd tot een volle haag groeien. Om een sterke en gezonde haag te krijgen krijgen en uitval in het eerste jaar tot een minimum te beperken is een juiste start zeer belangrijk. Gebruik daarom de juiste tuingrond. Naturado heeft een speciale beuken- en hagengrond ontwikkeld waardoor haagplanten meteen ‘aanslaan’, dus direct beginnen met wortelen.

Wondermiddel

De Beuken- en Hagengrond van Naturado bevat een mix van organische grondstoffen als tuinturf, kalk en compost van beukenblad. Doordat de grond ook is verrijkt met het zogenaamde ‘TerraCottem’ worden water en meststoffen opgeslagen. TerraCottem zorgt ervoor dat water en voedingstoffen naar behoefte van de haag wordt afgegeven. Mede door dit ‘wondermiddel’ is er meteen een sterke wortelontwikkeling met andere woorden: de haag staat er direct gezond en stevig bij!

 

Goede startgrond voor hagen, stevig beuken in de tuin(580681205)


Planten van hagen

Hagen kunnen het beste geplant worden in de periode oktober tot en met april (m.u.v. vorstperioden). De wortels kunnen zich dan goed ontwikkelen voordat het groeiseizoen (de zomer) begint. Het planten van een haag is een eenvoudige klus. Na het graven van een sleuf (ongeveer 30-40 cm diep), breng je royaal de beuken- en hagengrond aan en vervolgens plant je de haagplantjes in de verse grond. Vervolgens gebruik je dezelfde hagengrond om de plantsleuf aan te vullen.

Goede startgrond voor hagen, stevig beuken in de tuin(580681205)
Goede startgrond voor hagen, stevig beuken in de tuin(580681205)

Bron www.naturado.nl, bewerking RVO 2010

Tuininformatie