Groene gezinsuitbreiding: Kindje op moeders schoot in beweging

Groene gezinsuitbreiding: Kindje op moeders schoot in beweging(344103867)De veelal drukke decemberdagen zijn voorbij; de feestversiering wordt opgeruimd en de kerstboom met zijn groene gezelligheid gaat de deur uit. De hoogste tijd om de ontstane leegte in te vullen met bijvoorbeeld planten. Saai? Juist niet! Kies bijvoorbeeld voor kindje op moeders schoot, dan is er weer volop beweging en gezelligheid in huis.


Sproetjes

De plant kindje op moeders schoot (Tolmiea) dankt haar naam aan haar opvallende groeiwijze. Daar waar de bladsteel overgaat in de bladschijf ontwikkelt zich een babyplantje, compleet en klaar om een eigen leven te beginnen. Kindje op moeders schoot heeft behalve haar leuke naam een hoog aaibaarheidsgehalte. Dat heeft ongetwijfeld te maken met het hartvormig en zacht ogend blad dat lichte ‘sproetjes’ vertoont. Mensen die langs de plant lopen, voelen vaak automatisch eventjes aan het blad.
 

Juiste (op)voeding

 

Groene gezinsuitbreiding: Kindje op moeders schoot in beweging(344103867)
Kindje op moeders schoot: sterk en gezond met Pokon

Zolang de plant maar niet in het volle zonlicht wordt gezet, kan kindje op moeders schoot op veel plekken worden toegepast. Bijvoorbeeld op tafel of in de vensterbank. Vervolgens is het een kwestie van de juiste (op)voeding. Geef eens per week water en voeg ook Pokon plantenvoeding toe. Zo houd je de plant gezond en sterk en stimuleer je verdere gezinsuitbreiding… Per maand kan er dan een nieuw ‘kindje’ ontstaan. Wil je deze nieuwe ‘spruit’ een eigen leven geven? Zet ‘em op een eigen potje. Gebruik dan Pokon potgrond voor kamerplanten en eventueel wat stekpoeder. Daarmee wordt een goede wortelvorming bevorderd.

Groene gezinsuitbreiding: Kindje op moeders schoot in beweging(344103867)
Groene gezinsuitbreiding: Kindje op moeders schoot

Bron: Kijk voor meer informatie over kamerplanten en hun verzorging op www.pokon.nl.

Tuininformatie