Groenrijk wonen: geranium is hot

Groenrijk wonen: geranium is hot(1509165213)Eenjarige zomerbloeiers zijn dé planten die vanaf april je balkon, terras of tuin tot een bloemenparadijs maken. Eén van de meeste populaire verschijningen in bloembakken, hanging baskets en tuinen is de geranium. Het imago van deze plant is bij sommigen een tikje oubollig. Gelukkig is er goed nieuws voor jong en oud! De geranium is namelijk bezig met een stevige comeback… Strakke borders, romantische balkonnetjes of moderne terrassen: de geranium van ´nu´ past zich moeiteloos aan de omgeving aan. Kortom, de geranium is anno 2009 helemaal hot!


Kleuren en geuren

De reden waarom de geranium (Pelargonium) weer hot is, heeft deels te maken met het ´karakter´ van de plant. Het is een echte doorzetter! Vanaf april tot ver in het najaar trakteert deze zomerbloeier je op een ware bloemenzee. Ben je een keertje vergeten water te geven? Giet alsnog, dan zal de geranium weer dapper herstellen en doorbloeien. Ook het aantal soorten en kleuren is de laatste jaren sterk uitgebreid. Zo is de geranium tegenwoordig verkrijgbaar in de kleuren rood, roze, zalm, wit, oranje en lila. Behalve de ´gewone´ geraniums zijn er ook hanggeraniums en Franse geraniums. De laatstgenoemde soort kun je herkennen aan bloemen met kartelachtige rand. Hanggeraniums zijn ideaal voor hanging baskets en kun je prima combineren met andere zomerbloeiers. Maar kies ook eens voor citroengeraniums… een frisse zomergeur!  

Groenrijk wonen: geranium is hot(1509165213)
Franse geranium is een balkontopper

Verzorging

Eenjarige zomerbloeiers, als de geranium, geven een uitbundige bloemenzee. Dat kost de plant veel kracht, geef daarom regelmatig water. Kies voor speciale potgrond (met RHP-keurmerk) die geschikt is voor balkon- en terrasplanten. Zo krijgen ze een sterke start. Geef voor een optimale zomerbloei plantenvoeding. Dat kan door vloeibare plantenvoeding (voor geraniums) toe te voegen aan het gietwater of door middel van voedingskorrels die in één keer voldoende voeding geven voor het hele bloeiseizoen!

Groenrijk wonen: geranium is hot(1509165213)
Zomerse combinatie van hanggeranium, jasmijn en blauwe winde
 

Bron: GroenRijk tuincentra - www.groenrijk.nl

Tuininformatie