Groenrijk wonen met Orchidee Cymbidium

Groenrijk wonen met Orchidee Cymbidium(335697560)In de feestelijke maand december is het prettig om extra sfeer in huis te brengen. Niet alleen met sierverlichting of kaarsen maar ook met planten. Kamerplanten brengen namelijk niet alleen sfeer in huis maar werken ook rustgevend. Traditioneel gezien is de kerstster een populaire ‘decembergast’ maar ook diverse orchideeënsoorten zijn populair. De Cymbidium is bijvoorbeeld zo’n beauty en dankzij haar wonderschone bloemen en rietachtige bladeren geeft deze orchidee het interieur een chique en rustige uitstraling.


Bootje in het riet

Orchideeën zijn er in vele bijzondere soorten, maten en kleuren. Naar schatting zijn er zo’n 25.000 soorten. De verschillende orchideesoorten hebben namen als Phalaenopsis, Miltonia of Cymbidium. De namen verwijzen vaak naar hun ontdekker of naar hun unieke bloemvorm. Zo dankt de Cymbidium-orchidee bijvoorbeeld haar naam aan de bijzondere vorm van de ‘bloemlip’. Cymbidium is afgeleid van ‘Kumbi’ en dat betekent ‘klein bootje’. De bloemen worden omgeven door rietachtige bladeren die een kalmerende uitstraling hebben.

Weinig water

Een orchidee is een dankbare kamerplant. Ze kunnen maandenlang op een rijke bloemenzee trakteren, terwijl ze weinig verzorging behoeven. Wel zo makkelijk in de vaak drukke decembermaand! Orchideeën houden van weinig water, met andere woorden: houdt de potgrond relatief droog. Om zo lang mogelijk te genieten van orchideeën is het aan te bevelen om ook speciale orchideeënvoeding bij het gietwater te voegen. Deze voeding zorgt er voor dat orchideeën maar liefst drie maanden lang kunnen bloeien.

Groenrijk wonen met Orchidee Cymbidium(335697560)

Bron: Kijk voor meer informatie op www.groenrijk.nl

Tuininformatie