Groenrijk wonen: tropensfeer met Vriesea in de huiskamer

Groenrijk wonen: tropensfeer met Vriesea in de huiskamer(1880956413)De bladeren vallen van de bomen en het wordt nu echt kouder. De herfst is in volle gang. De hoogste tijd om in huis een behaaglijke sfeer te creëren met kamerplanten. Kies bijvoorbeeld voor de tropische Vriesea. Dit zusje van de ananasplant is een opvallende verschijning met haar oranjerode bloeiwijze. Ook al is de wintertijd in aantocht, Vriesea zorgt voor een prettige tropensfeer.


Nederland - Brazilië

Vriesea is een Braziliaanse plant met een Hollandse naam. Hij is namelijk genoemd naar de Nederlander W.H. de Vriese, die in de 19e eeuw professor in de botanie was aan de universiteiten van Amsterdam en Leiden. Toch is de Vriesea een tropische plant met een vurig karakter! Dat temperament komt door de stevige bladeren waaruit de prachtig oranjerode bloeiwijze te voorschijn komt. Laat je eens verleiden door deze Braziliaanse eye-catcher! De plant kan uitstekend in neutrale potten worden gezet; de aandacht komt zo nog meer te liggen op de kleurrijke plant!

Regenbuitje

Zoek voor Vriesea een plekje met voldoende licht. Af en toe een tropisch regenbuitje kan de Vriesea wel waarderen. Met zijn bladeren vangt de plant water op, dus kun je de plant ook prima sproeien. Voeg ook Pokon plantenvoeding toe, zo blijft de plant sterk en extra lang bloeien!

Kijk voor meer informatie en inspiratie op www.groenrijk.nl

Bron: Bloemenbureau Holland

Tuininformatie