Groenten lekker en gezond op de barbecue

Barbecuetijd! Wist je dat je bijna alle groentesoorten op de barbecue kunt leggen? Het is een gezonde én lekkere manier om groenten te laten garen. Met deze tips ga je gegarandeerd smullen:

• Asperges, aubergines (in dikke plakken), bleekselderij (de dikke stengels), grote champignons, courgettes (in schijfjes), knolselderij (in dikke plakken), paprika´s, prei, raapjes, suikermaïs, tomaten, uien, venkel (in dikke plakken) en wortelen (de dunnere exemplaren) kan je rechtstreeks op de vuurgloed roosteren. Strijk ze dan wel eerst aan alle zijden in met een heel dun laagje olie. Keer ze tijdens het roosteren geregeld om en kruid ze pas op het einde met peper en zout.

 

• In een papillot van aluminium kan je werkelijk alle soorten groenten laten garen. Doe dit bij voorkeur op een niet te hevige gloed.

• Werk met verse groenten die stevig aanvoelen, nergens beschadigd zijn en een gave schil vertonen. Groenten met het Flandria-keurmerk vormen een goede keuze, want die beantwoorden aan deze vereisten.

• Tomaten op de barbecue zijn een geval apart. Snijd ze middendoor en rooster de helften altijd eerst met het snijvlak naar beneden en draai ze dan om op hun bolle kant. De geroosterde zijde kunt u dan bestrooien met zout, peper, geperst knoflook en eventueel wat paneermeel. Reken 4 minuten roostertijd per kant, maar na 2 minuten moet u de helften een kwartslag draaien om een ruitjespatroon te krijgen.

• Erg lekker zijn salades met een garnituur van geroosterde groenten!

Bronnen: start2eat 

Tuininformatie