In de huiskamer: Anthurium eerste woonplant van de maand in Frankrijk

In de huiskamer: Anthurium eerste woonplant van de maand in Frankrijk(565425800)In september staat de Anthurium centraal als Woonplant van de maand in Frankrijk. De Anthurium is de eerste plant in een reeks, dat extra aandacht krijgt op de winkelvloer en in consumentenbladen. Dit najaar volgen nog meer activiteiten om de Anthurium op de winkelvloer te promoten. Onder de noemer ´Anthurium – pure séduction´ worden potanthuriums gepromoot in Frankrijk door de gezamenlijke Nederlandse telers en het Projectbureau van Bloemenbureau Holland. Blijkens onderzoek onder Franse consumenten en detaillisten heeft de anthurium een positief imago, maar kopen nog te weinig consumenten het product. Wie dat wel doet, is overwegend enthousiast. Fransen associëren de exotische, trendy plant met passie en sensualiteit. De belangrijkste aankooppunten voor de anthurium zijn bloemisten en tuincentra.

Boodschap versterkt

Bloemisten, tuincentra en supermarkten worden gestimuleerd de Anthurium komend najaar op de winkelvloer te promoten met verleidelijke presentaties. Bij groothandelaren worden presentaties verzorgd om de bloemist te inspireren. De vak- en consumentenpers hebben nieuwe verleidelijke fotografie ontvangen.
Door in te haken op de promotieactie ´Woonplant van de maand´ (A Chaque Mois Sa Plante !) profiteert de Anthurium van extra aandacht op de winkelvloer bij tuincentra en in consumentenbladen.
De communicatie richting handel en consument is op elkaar afgestemd, waardoor de boodschap wordt versterkt.

 

In de huiskamer: Anthurium eerste woonplant van de maand in Frankrijk(565425800)

 

Bron: Bloemenbureau Holland

Tuininformatie