In de huiskamer: Fatsia japonica, een frisgroene sterke kamerplant met een Afrikaans tintje

In de huiskamer: Fatsia japonica, een frisgroene sterke kamerplant met een Afrikaans tintje(1234136616)Deze zomer is de bloemen- en planten trend gebaseerd op het thema Afrikaanse natuur. Avontuur in huis! Geen plant die beter deze sfeer vertegenwoordigt dan de Fatsia japonica. Hij doet denken aan ontdekkingsreizen door vruchtbare regenwouden. De vingerplant staat al sinds de Victoriaanse tijd symbool voor de wereldwijde verbondenheid met het Afrikaanse continent. Sinds Dr. Livingstone van Zanzibar door de dampende oerwouden van Afrika naar de Victoriewatervallen reisde, is deze plant niet meer weg te denken uit de Europese interieurs.

Oerwoud

In de huiskamer: Fatsia japonica, een frisgroene sterke kamerplant met een Afrikaans tintje(1234136616)In de huidige gejaagde tijden beleeft de Fatsia een begrijpelijke revival. Het interieur van nu lijkt te vragen om de toevoeging van zo´n warm exotisch accent. Tegelijkertijd heeft het glanzende groene blad een rustgevend effect op de omgeving. Met deze plant haalt u als het ware een stukje ondoordringbare jungle, een oase van rust, in huis.

Badkamer

In de huiskamer: Fatsia japonica, een frisgroene sterke kamerplant met een Afrikaans tintje(1234136616)Zelfs de gang of een kamer op het noorden, krijgen een tropische uitstraling als u daar de vingerplant met haar vijgachtige bladeren plaatst. Een sobere badkamer verandert in een tot de verbeelding sprekende vochtige jungle, met een Fatsia in een glanzend zwarte pot. In een sierpot die bij zijn omgeving past kan het decoratieve blad de verdiende hoofdrol spelen.

Makkelijk

Veeleisend is de vingerplant niet: een koele lichte plaats zonder directe zonnestralen is voldoende voorjaren lang plezier. Af en toe een sproeibeurt wordt zeer op prijs gesteld. ´ s Zomers kan deze plant ook buiten op uw terras of balkon op een schaduwrijke plaats voor een verrassend vakantiegevoel zorgen, verwennerij dus! Het dik generfde, glimmende blad straalt immers iets zinderends uit en herinnert aan paradijselijk oorden, exotische stranden, kletterende watervallen en oogverblindende landschappen.

Bron: Geert Devriese, november 1999 - Bloemenbureau Holland
Bewerking Rudi Van Overloop

Tuininformatie