In de huiskamer: Livistona australis, een pardijselijke parasolpalm

In de huiskamer: Livistona australis, een pardijselijke parasolpalm(1449108534)Haal de mysterieuze geheimzinnige sfeer van het tropische oerwoud in huis met deze indrukwekkende Livistona, een echte blikvanger in het ingetogen lichte interieur van nu. Aan de krachtige bijna magische stelen van deze plant wuiven grote decoratieve bladeren. Deze plant lijkt thuis te horen in de vochtige omgeving van verre oorden en zonovergoten exotische paradijsjes, waar slechts verkoeling valt te vinden onder bet wuivende blad van een palmboom.

In de huiskamer: Livistona australis, een pardijselijke parasolpalm(1449108534)

Oorspronkelijk komt deze palmachtige uit het tropische Noorden van Australië, waar de Aboriginals het sappige hart van deze palm als een delicatesse beschouwden. Zo groot als de Livistona daar in de vrije natuur voorkomt, is hij hier niet te vinden. Met zijn gemiddelde hoogte van een meter vijfentwintig is hij een verleidelijke verschijning in huis.

Rust

Geen plant die beter de zintuigen tot rust weet te brengen. Deze plant sluit daardoor naadloos aan bij de groeiende behoefte aan spiritualiteit in huis. Een trend die zich weerspiegelt in de opkomst van Feng Shui, de kunst van het stroomlijnen van de energie in huis om zo een harmonieuze sfeer te creëren. Een glanzend geglazuurde hoge aardewerken pot benadrukt het bijna meditatieve karakter van deze Oosters aandoende schoonheid. Het architectonische lijnenspel van pot en plant versterkt het gevoel van ruimte en rust.

Verzorging

De Livistona vraagt om een lichte warme plaats in huis, maar is niet gediend van hete middagzon. U heeft lang plezier van de palm als u hem regelmatig besproeit, met name als hij in een centraal verwarmd vertrek staat. Geef royaal water in de lente en zomer, maar zorg voor goede drainage, er is niets waar deze palm zo´n hekel aan heeft als water rond de wortels!

Bron: Geert Devriese, november 1999 - Bloemenbureau Holland

Bewerking Rudi Van Overloop 2008

Tuininformatie