Internationale vrouwendag (8 maart) werd slim aangepakt

Internationale vrouwendag (8 maart) werd slim aangepakt(351540869)Dit jaar werd voor het eerst Internationale Vrouwendag (8 maart) aangegrepen voor een speciale posteractie voor pothyacint in Tsjechië, Polen, Slowakije, Slovenië en Hongarije. In deze actie werden een aantal bestaande elementen samengesmeed tot een nieuwe promotionele actie voor vijf Oost-Europese landen en Italië.

Diverse telers en broeiers werken voor dit project nauw samen met Bloemenbureau Holland. Zij zijn gebundeld in de promotiegroep hyacint. Het idee voor deze actie rees door goed te kijken naar bestaande Vrouwendag-activiteiten in andere landen (o.a. Rusland en Italië). En dat te combineren met de resultaten van verschillende onderzoeken.


Internationale vrouwendag (8 maart) werd slim aangepakt(351540869)Onderzoek

In een onderzoek (2005) gaf 21% van Nederlandse exporteurs aan dat zij vooral rondom Vrouwendag nog kansen zagen voor een speciale dagenposter. Een internationaal onderzoek onder consumenten wees uit dat 66% de pothyacint als een zeer sympathiek cadeauartikel beschouwt. De poster vat die beide rapporten als het ware in één beeld samen.


Aantrekkelijk

Vrouwendag is een belangrijke speciale dag in Oost-Europa en Italië. Dat gaat
traditioneel gepaard met veel bloemengeschenken. Naast de aantrekkelijke geur en kleuren van pothyacinten, vormen ze ook prijstechnisch gezien een aantrekkelijk cadeauartikel voor de Oost-Europese consument.


Verspreiding

De posters gaan via Nederlandse exporteurs (en deels rechtreeks via importeurs)
naar bloemisten in de betrokken landen. Die kunnen daarmee de pothyacint als toepasselijk Vrouwendaggeschenk direct onder de aandacht van hun klanten brengen.

Verkoopdisplay

Intussen lopen er ook in het Verenigd Koninkrijk en Ierland promotionele acties voor pot- en snijhyacint. Zo is in die landen recent een nieuwe verkoopdisplay voor pothyacinten op de markt gebracht.

Al deze activiteiten maken deel uit van een drie jaar durend totaalplan van de promotiegroep, met als doel de verkoop van pot- en snijhyacint beter over het
jaar te spreiden. Nu piekt de afzet van het product vooral rond kerst en Moederdag.

Bron: Bloemenbureau Holland

Tuininformatie