Introductie chrysant: Chrysanthemum Madiba Sambu Eye

Introductie chrysant: Chrysanthemum Madiba Sambu Eye(884382437)De bijzonder fijnbloemige santini troschrysant Madiba blijft fascineren, mede dankzij de introductie van steeds meer kleurvarianten. De laatste aanwinst heet Sambu Eye, een “mini-santini” met roze bloemblaadjes en een zwart hartje.

Daarmee bestaat de Madiba-serie in totaal uit acht kleurrijke varianten. Kenmerkend voor de Madiba is de geringe bloemdiameter van 1,5 tot 2 centimeter, de rijke bloei met wel 30 tot 40 bloemen per tak en de uitstekende houdbaarheid van minimaal drie weken na de oogst. Daardoor is de ogenschijnlijk tere, maar oersterke Madiba zeer geschikt voor transport over lange afstanden.

Introductie chrysant: Chrysanthemum Madiba Sambu Eye(884382437)


Met de aankoop van elke Madiba-bloem steunt de consument bovendien een goed doel: van elk verkocht stekje wordt een bedrag afgedragen aan een project dat weeskinderen in Afrika een toekomst wil bieden. In dit project werken Nelson Mandela’s Children Fund, Unicef en AWEPA samen. Meer informatie over de Madiba-chrysant is te vinden op de meertalige website http://www.madiba.nl/

Introductie chrysant: Chrysanthemum Madiba Sambu Eye(884382437)

Bron: Bloemenbureau Holland, 01/04/2009

Tuininformatie