Met juiste potgrond en voeding: uw Buxus (weer) in topvorm

Met juiste potgrond en voeding: uw Buxus (weer) in topvorm(1005106764)Buxus is overal toepasbaar want in de winter is het een belangrijk groen accent en in de zomer vormt het struikje een rustige achtergrond voor kleurrijke bloemen. Op balkon en het terras zijn Buxus in potten altijd decoratief. De verzorging is niet moeilijk maar wel belangrijk. Want met de juiste potgrond en plantenvoeding blijft Buxus gezond en jaar in jaar uit groen.

Altijd populair

Al in de 17e eeuw werd Buxus gebruikt om tuinen vorm te geven. Er werden met haagjes van Buxus geometrische figuren gemaakt die ook vanaf de hoger gelegen verdiepingen van landhuizen en grachtenpanden goed zichtbaar waren. Nog steeds worden er Buxushaagjes in tuinen gebruikt, maar vooral in potten en bakken is de wintergroene struik een topper.

Beste start

Plant de Buxus in de tuin in speciale Buxusgrond van Pokon. Deze grond is speciaal op de behoefte van Buxus afgestemd. De bodem wordt hiermee verbeterd en daardoor krijgt Buxus een optimale groeistart. Buxus in potten? Zorg voor een ruime pot en leg op de bodem wat hydrokorrels of scherven als drainagelaag. Stort de Buxusgrond in de pot, plant de Buxus, druk de aarde goed aan en geef water. Het is aan te raden om een Buxusstruik die al jarenlang in dezelfde pot staat in het voorjaar te voorzien van verse Buxusgrond. De potgrond van Pokon is voorzien van het RHP Keurmerk. Dit keurmerk geeft garanties op kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid.
 

Met juiste potgrond en voeding: uw Buxus (weer) in topvorm(1005106764)
Buxus in topvorm met juiste potgrond en voeding

De verzorging

Om Buxus mooi groen te houden, is voeding tijdens het groeiseizoen (van maart tot en met september) noodzakelijk. Er zijn korrels die lang werken en maar één keer per seizoen bij de plant gestrooid hoeven te worden. Tijdens het groeiseizoen geven de korrels hun voeding geleidelijk en regelmatig aan de plant af. Je kunt ook kiezen voor Pokon snelwerkende korrels die ongeveer om de zes weken worden gestrooid of voor vloeibare Buxusvoeding die je eens per twee weken bij het gietwater voegt. Al deze meststoffen zijn speciaal op de behoefte van de Buxus afgestemd. Stikstof is hierbij een belangrijk element dat voor de mooie diepgroene kleur van het blad zorgt. Is het blad van de Buxus onverhoopt toch wat geel? Bespuit het dan met Buxus Groen van Pokon. Het blad neemt dit middel meteen op en wordt weer mooi groen.

Met juiste potgrond en voeding: uw Buxus (weer) in topvorm(1005106764)
Buxus in topvorm: voeding is belangrijk

Bron: Pokon, vraag de gratis Tuinpeiler met veel praktische info aan via www.pokon.nl

Tuininformatie