Kamerbamboe, Pogonatherum paniceum brengt de natuur in huis

Kamerbamboe, Pogonatherum paniceum brengt de natuur in huis(332810648)De lichtgroene bladkleur van de kamerbamboe kan met alle andere tinten worden gecombineerd. In een licht interieur waar wit de hoofdrol speelt, zal de plant in een witte bloempot prachtig tot zijn recht komen. In een ruimte met een meer romantische sfeer kan de kamerbamboe worden gecombineerd met verschillende tinten roze. Mede door het gebruik van een bloempot in bijpassende kleur zal het geheel een romantische en warme sfeer uitstralen.

Kamerbamboe, Pogonatherum paniceum brengt de natuur in huis(332810648)Pogonatherum paniceum is de officiële naam, maar gelukkig mogen we hem ook Kamerbamboe noemen! Kamerbamboe, past met zijn natuurlijke, lichtgroene blad in ieder interieur. De plant straalt rust uit en is met elke tint te combineren.

Het blad van kamerbamboe hangt gracieus over de potrand. De wirwar van lichtgroene blaadjes geeft een natuurlijke indruk. De plant is daardoor overal toe te passen. Behalve in de woonkamer kan de kamerbamboe ook een decoratieve rol spelen in de keuken en zelfs in de badkamer.

Een geschikte plek

In de woonkamer kunt u een tafel of de vensterbank met de plant ´aankleden´. De frisse, natuurlijke uitstraling van de plant zal de keuken meer sfeer geven. Ook in een badkamer is de kamerbamboe in zijn element. In een trendy interieur worden twee of meer planten naast elkaar gezet. Het kiezen voor een aantal dezelfde bloempotten vormt de gewenste eenheid.

De verzorging

De kamerbamboe verloochent zijn afkomst niet en houdt van tropische omstandigheden. De plant stelt een hoge luchtvochtigheid op prijs. Zet de plant op een lichte plaats, maar liever niet in de felle zon. Van tijd tot tijd kamerplantenvoedsel wordt door dit decoratieve plantje zeer op prijs gesteld. Een sproeibeurt met een plantenspuit komt zeker aan de verzorgingswens van de plant tegemoet.

Bron: Geert Devriese - 2000, bewerking Rudi Van Overloop 2007. Bloemenbureau Holland

Tuininformatie