Kerstelijke feestdagen: Kerstster start royale campagne op Paleis Soestdijk - NL

Kerstelijke feestdagen: Kerstster start royale campagne op Paleis Soestdijk - NL(1015358800)De campagne die het imago van Poinsettia naar een hoger niveau moet tillen heeft daarvoor een Koninklijke locatie gekozen. De Oranjerie van Paleis Soestdijk vormt van 11 november tot 4 januari het decor voor een bijzondere presentatie met allerlei kerststerren. Onder de noemer ´Koninklijke kerststerren´ wordt de Oranjerie aangekleed met zeer uiteenlopende arrangementen met Poinsettia´s. Van klassieke donkerrode exemplaren tot uiterst trendy composities in de kleuren lime en zachtroze.

Herkenbaar

De plant heeft bij het publiek een ongekende hoge herkenbaarheid (96%) en naamsbekendheid (70%), maar scoort slecht op imago. Veel consumenten vinden de plant ´alledaags en goedkoop´ en één op de drie kopers (35%) twijfelt of over een volgende aankoop van de Poinsettia.

 

Kerstelijke feestdagen: Kerstster start royale campagne op Paleis Soestdijk - NL(1015358800)

Veelkleurig

Om die twijfel te doorbreken wordt in de publiciteit extra accent gelegd op de veelkleurigheid en veelsoortigheid van de Poinsettia, die daarmee in de donkere dagen een prima sfeermaker is. Daarnaast wordt de kerstster getoond als een veelzijdige plant, die past in elke stijl in ieders interieur. Een belangrijk onderdeel van de promotiecampagne is het benaderen van de redacties van interieur-, lifestylemagazines en huis-aan-huisbladen. Met fotografie van de Koninklijke Kerststerren en cadeautips worden de redacties verleid tot free-publicity.

Promotiecampagne

Het doel van de promotiecampagne is om het beeld van de consument bij te sturen en het seizoen van de Poinsettia te verlengen. De promotiecampagne Poinsettia is het initiatief van telers, veredelaars en Bloemenbureau Holland.

Bron: Bloemenbureau Holland - 11/11/2008

Tuininformatie