Kerstmis: groenrijk wonen met de kersttrends van 2008

Kerstmis: groenrijk wonen met de kersttrends van 2008(1642927463)Naarmate de kerstdagen naderen, is het prettig om extra sfeer in huis te brengen. Houdt u van een landelijke kerstsfeer of bent u een liefhebber van luxe? De kersttrends van dit jaar zijn ´Misty Fields´ en ´Glamour´. Met een paar simpele ingrepen geeft u het interieur tijdens de feestelijke decembermaand een totaal nieuw, sfeervol en eigentijds uiterlijk.


Trend ´Glamour´

Een chique kerst waarin glitter en glamour de sfeer maken, dat is de trend ´Glamour´. Zilver-, goud- en kopertinten worden gecombineerd met warm oranje en diep donker cassis. De accessoires krijgen tijdens de kerstdagen hun eigen plekje. Leg eens kerstballen rondom kamerplanten als Vriesea of Anthurium en zet een cyclaam in een goudkleurige, glimmende pot. Het interieur krijgt direct een luxueus tintje!

Kerstmis: groenrijk wonen met de kersttrends van 2008(1642927463)
Kersttrend ´Glamour´

Trend ´Misty Fields´

Kerst volgens de trend ´Misty Fields´ is sfeervol met een landelijke uitstraling. Kenmerkend is het gebruik van eenvoudige, maar hoogwaardige en eerlijke materialen zoals (vergrijsd) hout, borden met kaarsen op tafel, rieten manden en ruw woontextiel. De overheersende kleuren zijn wit, crème, aubergine en noga. Lila en paars zijn belangrijke accentkleuren. Kies voor lila en paarskleurige kamerplanten als Cyclamen en Tillandsia. Ook heel mooi is om rond het huis een landelijke sfeer te creëren, bijvoorbeeld met buitenplanten als winterheide en Callicarpa.

Kerstmis: groenrijk wonen met de kersttrends van 2008(1642927463)
Kersttrend ´Misty fields´

Kerstcyclaam

De cyclaam is een prima plant om in de decembermaand in huis te halen. De plant is prima te stylen volgens de nieuwe kersttrends. De cyclaam is er namelijk met kleine en grote bloemen onder andere in de kleuren paars, wit en rood!

Kerstmis: groenrijk wonen met de kersttrends van 2008(1642927463)
Cyclaam: ideale kamerplant voor de decembermaand

Kijk voor meer informatie en andere kersttrends op www.groenrijk.nl

Bronnen  GroenRijk tuincentra (vrij van rechten), bewerking RVO 2008

Tuininformatie