Keurmerk voor potgrond: kies voor veiligheid, kwaliteit én milieu

Keurmerk voor potgrond: kies voor veiligheid, kwaliteit én milieu(1913195715)Het tuinseizoen is in aantocht. Tijd om buiten weer aan de slag te gaan! Potgrond voor buxus, rozen, hagen, mediterrane planten… Er is tegenwoordig een keur aan verschillende soorten potgrond voor gebruik in de tuin en voor in potten en bakken. Goede grond is belangrijk want dat zorgt voor gezonde en sterke planten. Of potgrond ‘goed’ is, is voor een leek moeilijk te beoordelen. Het is daarom goed te weten dat er een onafhankelijk keurmerk voor potgrond bestaat waardoor u zeker weet een goed en eerlijk product te kopen. Let daarom bij aanschaf van potgrond op het RHP-keurmerk, een garantie voor kwaliteit en veiligheid. Het keurmerk wordt door de onafhankelijke Europese keuringscommissie ECAS streng gecontroleerd.

Garanties
 

Keurmerk voor potgrond: kies voor veiligheid, kwaliteit én milieu(1913195715)

Het RHP-keurmerk geeft garanties op gebied van kwaliteit, milieu, veiligheid en inhoud. Er wordt gebruik gemaakt van de beste grondstoffen voor potgrond zonder onkruid, zodat planten optimaal groeien en bloeien. De RHP-potgronden worden streng gecontroleerd op aanwezigheid van ziektekiemen van salmonella, e-coli en andere verontreinigingen. Dat biedt extra veiligheid voor bijvoorbeeld kleine kinderen die vaak van alles in hun mond stoppen. Daarnaast garandeert het RHP-keurmerk dat de specificaties van product en volume, die op de verpakking vermeld staan, er ook daadwerkelijk inzitten. In de praktijk zijn verschillen van wel 25% geconstateerd bij potgronden zonder het RHP certificaat. Potgronden met het RHP-keurmerk zijn verkrijgbaar bij o.a. tuincentra, bouwmarkten, bloemenwinkels en supermarkten.

Keurmerk voor potgrond: kies voor veiligheid, kwaliteit én milieu(1913195715)

Duurzame productie

Producenten van RHP-potgronden werken met respect voor het milieu. Na het gebruik van een veenproductieveld wordt er weer natuurgebied van gemaakt. De grondwaterstand wordt verhoogd zodat de oersituatie zich weer kan herstellen. Zo ontstaat er in de toekomst weer opnieuw veengrond en komen er bovendien nieuwe natuurgebieden bij.

Bron: RHP

Tuininformatie