Kleur en bloei in de tuin van Royal Mile: Koninklijk wandelen tussen zomerbloemen

Kleur en bloei in de tuin van Royal Mile: Koninklijk wandelen tussen zomerbloemen(1701951338)Apeldoorn, 30 juli 2008 - The Royal Mile is aangelegd in Park Berg en Bos in Apeldoorn (Nederland). Het is een van de favoriete wandelroutes van de diverse generaties van ons koningshuis. De wandelroute bestaat deze zomer uit rijkbloeiende vaste plantenborders en unieke combinaties van eenjarige zomerbloemen en zomerbollen en is onderdeel van de Triënnale Apeldoorn. The Royal Mile is een kleurrijke bron van inspiratie voor iedereen die van tuinieren, bloemen en planten houdt. Een Eldorado voor bloemfotografen! De komende weken is de bloei uitbundig.

Bloemenzee

The Royal Mile presenteert unieke borders vol zomerbollen als koninklijke lelies, glorieuze gladiolen, zinderende dahlia´s, knallende Calla´s en Canna´s en exclusieve Abessijnse gladiolen. De zomerbollen werden afgelopen april geplant en iedere border heeft een eigen ontwerp, sfeer en beleving aangebracht door ontwerpers uit heel Europa. De borders ogen als bloemenlinten met een natuurlijk karakter, alsof je door een grote bloemenweide loopt. Door de wisseling in kleuren en vormen blijft het steeds verrassen. De borders leveren volop kant en klare ideeën op voor de eigen zomertuin.
 

Kleur en bloei in de tuin van Royal Mile: Koninklijk wandelen tussen zomerbloemen(1701951338)

Vaste planten

De borders met vaste planten zijn ontworpen door Jacqueline van der Kloet. Voor de gemeente Apeldoorn wordt deze beplanting een blijvende herinnering aan The Royal Mile. Tussen de groepen bodembedekkers komen steeds hogere, vaste planten tevoorschijn. Soms als eenling, soms als groepen die hier en daar verweven worden met andere soorten hoge vaste planten. Sommige combinaties worden herhaald, waardoor ritme ontstaat. Bij de keuze van de soorten is gestreefd naar overlappende bloeitijden en andere decoratieve eigenschappen. Het hele jaar door valt er iets te beleven.

Kleur en bloei in de tuin van Royal Mile: Koninklijk wandelen tussen zomerbloemen(1701951338)

Openingstijden

The Royal Mile is tot en met 28 september dagelijks geopend van 10.00 u tot 18.00 u.
tot en met 30 augustus 2008: op vrijdag en zaterdag geopend tot 22.00 u.

Meer informatie op www.royalmile.nl

Bronnen Internationaal Bloembollen Centrum (IBC), bloembollencentrum.nl, contactpersonen Gerrit Steenbergen (tel 06 54 34 08 87) of Masha Cramer (tel 06 51 51 55 09 ), bewerking RVO 2008

Tuininformatie