Kleur in de huiskamer: groenrijk wonen met hortensia in huis

Kleur in de huiskamer: groenrijk wonen met hortensia in huis(1250913099)De hortensia is een zeer populaire plant als cadeau, maar ook voor thuis. Niet alleen in de tuin of op het terras, maar ook binnenshuis is het een echte blikvanger. Door de enorme bollen met kleine bloemetjes valt de plant direct op. Op de eetkamertafel, in de keuken of de slaapkamer; de hortensia zorgt voor kleur, gezelligheid, stijl en romantiek tegelijk! Hoewel we in de tuin nog tot de zomermaanden moeten wachten, is de hortensia binnenshuis al volop in bloei.


Magie

De hortensia, officieel Hydrangea macrophylla genaamd, werd als woonplant al in 1784 in Japan ontdekt door de Zweedse botanicus Carl Thunberg. In Europa werd de hortensia warm onthaald vanwege zijn vermogen spontaan van kleur te veranderen waardoor men dacht dat deze plant magisch was. Dit grote raadsel werd opgelost toen ontdekt werd dat de verkleuring van de bloemen aan de zuurgraad van de grond te danken is. De hortensia is een ideale plant om creatief mee te variëren. Maak bijvoorbeeld eens een vrolijke bloemenzee met drie hortensia’s in roze, wit en blauw op tafel. Bovendien heb je lekker lang plezier van je creatie, want deze bloeier gaat wekenlang mee.

Kleur in de huiskamer: groenrijk wonen met hortensia in huis(1250913099)
Vrolijkheid met hortensia’s in huis!

Tweede leven

De hortensia is zeer gemakkelijk te verzorgen. Geef regelmatig water, zodat de grond niet uitdroogt. Wanneer je plantenvoeding toevoegt aan het gietwater, geniet je nog langer van gezonde en bloeiende hortensia’s. Als de hortensia in huis is uitgebloeid, knip dan de uitgebloeide bloemen af. Als het niet vriest, kan hij naar buiten. Plant hem op een lichte plek in de tuin of doe hem in een flinke pot, dan zit er vaak nog een mooi tweede leven buiten in!

Kleur in de huiskamer: groenrijk wonen met hortensia in huis(1250913099)
Vrolijke bloemenzee met hortensia’s

Bron: Foto’s: GroenRijk tuincentra (vrij van rechten) - www.groenrijk.nl

Tuininformatie