Kleur in het voorjaar: tulpenseizoen officieel van start gegaan

Kleur in het voorjaar: tulpenseizoen officieel van start gegaan(306541169)Tulpen zijn het symbool van de lente en van een nieuw begin. Vanaf januari t/m april worden tulpen met diverse activiteiten in Nederland, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk gepromoot. In Nederland ligt het accent van de campagne op de consument. In de andere landen zijn het hoofdzakelijk handelsgerichte activiteiten.

De breed opgezette campagne is een gezamenlijke actie van de Koninklijke Algemene Vereniging voor Bloembollencultuur (KAVB) en Bloemenbureau Holland. Het Internationaal Bloembollen Centrum (IBC) en Nederlandse bloemenveilingen zijn nauw betrokken.

Kleur in het voorjaar: tulpenseizoen officieel van start gegaan(306541169)Nederland

Met een persbericht en vrolijke tulpenfoto zijn de Nederlandse huis-aan-huis kranten en vrouwenbladen wakker geschud. Het tulpenseizoen is officieel gestart. Afgelopen maand ontvingen zij reeds een inspiratiedossier tulpen. Deze beelden worden gepubliceerd om de consument aan te zetten tot kopen. In week 1 t/m 3 wordt tv-commercial ‘Gek op tulpen´ ruim 200 keer uitgezonden.

Duitsland

In samenwerking met cash & carry´s, bloemisten- en supermarktketens worden in Duitsland diverse promotieacties opgezet. Het brede assortiment van de tulp wordt onder de aandacht gebracht van de consument. Bij de vijf grootste cash & carry´s van Duitsland wordt de bloemist geïnspireerd door productdemonstraties. De acties in Duitsland starten in week 1 en lopen door tot Pasen.

Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk

Op de winkelvloer van Franse en Engelse supermarkten wordt de consument door de kleurrijke tulp verleid. De aandacht wordt getrokken door het brede assortiment en opvallend promotiemateriaal.

Het is het derde achtereenvolgende jaar dat KAVB, IBC, bloemenveilingen en Bloemenbureau Holland de krachten en budgetten bundelen.

Bron: Bloemenbureau Holland

Tuininformatie