Kuipplant en kamerplant: promotie voor betere bekendheid van de Australische Cordyline australis

Kuipplant en kamerplant: promotie voor betere bekendheid van de Australische Cordyline australis(1526326224)De promotiecampagne voor Cordyline australis gaat dit jaar de grens over. Naast Nederland richt de campagne zich op Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje. De campagne heeft tot doel de verkoop in die landen op gang te brengen door de bekendheid te vergroten. De Cordyline australis is een stoere tropische plant die van maart tot oktober in vele varianten beschikbaar is. De uitgesproken buitenplant, die zijn oorsprong kent in de ongerepte natuur van Australië, vergt weinig onderhoud en is ideaal voor balkon, terras en patio.

Kuipplant en kamerplant: promotie voor betere bekendheid van de Australische Cordyline australis(1526326224)Cordyline australis is al geruime tijd een goed lopend product in Engeland. Jaarlijks gaan bijna 1 miljoen in Nederland geteelde planten de Noordzee over. De afzet in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje blijft daarbij achter. De campagne heeft tot doel de verkoop in die landen op gang te brengen door de bekendheid te vergroten.

 

De basis voor de campagne werd gelegd in 2006. De kwekers Levoplant en Boomaplant en veredelings- en vermeerderingsbedrijf Pothos Plant bogen zich samen met Bloemenbureau Holland over een passende communicatiestrategie voor de Cordyline. De Cordyline australis kreeg een nieuw logo en een nieuwe huisstijl die voor de volle 100% appelleert aan het Australië-gevoel.

De centrale boodschap luidt: Cordyline australis - Australian original.

Om Cordyline australis regelmatig onder de aandacht te brengen van exporteurs en groothandelaren gaat deze maand een mailingactie van start. Op in totaal vier momenten vallen opvallende ansichtkaarten bij exporteurs op Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en Portugal in de bus. De verzendmomenten zijn deels gekoppeld aan vakbeurzen waar de plant prominent vertegenwoordigd zal zijn.

Zo vormde tijdens de IPM (25 t/m 28 januari, Essen Duitsland) de Cordyline australis de hoofdrol in de stand van veredelaar Pothos Plant. In samenwerking met exporteurs op Zuid-Europese landen zal promotiemateriaal voor de tuincentra ontwikkeld worden. Hiermee kunnen zij hun afnemers verleiden op de winkelvloer aandacht te besteden aan Cordyline australis. Ook zal de internationale vakpers benadert worden om aandacht in de internationale vakbladen te genereren.

Bron Bloemenbureau Holland

Tuininformatie