Lente in huis: lentebloei met nieuwste trends

Lente in huis: lentebloei met nieuwste trends(807367183)Bloembolletjes op pot zijn ideale sfeermakers in huis. Vanaf begin januari tot na Pasen zijn ze optimaal verkrijgbaar. Gedurende deze periode kun je eindeloos variëren in vormen en kleuren. Zo is er voor ieder interieur wel iets passends te vinden. Bovendien kunnen bloembollen op pot ook helemaal gestyled worden volgens de nieuwste trends: ´Be Green´ en ´Re-Invent´.

Be Green

Het milieu en de klimaatveranderingen staan volop in de aandacht, we zijn ons meer bewust van levend groen en de natuur. De bezorgdheid om de natuur maakt dat we bomen en planten van dichtbij willen ervaren. De trend ´Be Green´ laat natuurlijke materialen en kleuren zien. Door hun natuurlijke uiterlijk laten lentebloeiers als kievitsbloemen, krokussen, witte narcissen en Anemone blanda´s laten zich zeer gemakkelijk stylen volgens deze trend.
 

Lente in huis: lentebloei met nieuwste trends(807367183)
Lentebloei volgens de trend ´Be Green´

Re-Invent

Oude tijden komen weer tot leven. De trend ´Re-Invent´ laat het hergebruik van oude (interieur)producten zien. Een vorm van recycling die leidt tot unieke, persoonlijke producten. Op een rommelmarkt of braderie loop je vaak tegen de leukste spulletjes aan. Gebruik deze om eigen creaties te maken met bijvoorbeeld gele narcissen, oerhollandse tulpen of hyacinten. De trend ´Re-Invent´ laat eigentijdse combinaties zien van toen en nu.
 

Lente in huis: lentebloei met nieuwste trends(807367183)
Lentebloei volgens de trend ´Be Green´

Recycling

De bloeitijd van bolletjes op pot varieert. Hoe koeler het in huis is, hoe langer de bol doorgaans bloeit. Is het ´warm´ in huis? Kies dan voor bolletjes die nog in het ´spruitstadium´ zijn. Je geniet dan zo´n drie weken van groei én bloei! Bloembollen op pot hebben niet veel water nodig (eens per week) en doordat de bloem al haar energie uit de bol haalt is plantenvoeding overbodig. Plant de uitgebloeide bloembolletjes in de tuin, bijvoorkeur op een licht plekje. Het volgend voorjaar komen ze dan meestal gewoon weer tot bloei!

Lentevariatie

In februari zien de meeste balkons er leeg en ongezellig uit. Het wordt daar een stuk aangenamer met bloeiende bloembollen als hyacinten, blauwe druifjes en tulpen die nu volop verkrijgbaar zijn bij bloemist of tuincentrum. Deze lentebloeiers zorgen namelijk wekenlang (vaak tot ver in april) voor een kleurrijk balkon.

Juist in de eerste maanden van het jaar is er een grote variatie aan bloeiende bolletjes op pot verkrijgbaar zoals blauwe druifjes, hyacinten, tulpen, crocussen, narcissen, kievitsbloemen en Anemone blanda. Kwekers hebben de bloembollen afgelopen najaar na een koude-behandeling opgeplant en in warme kassen gezet. Als ze kleur bekennen en bijna tot bloei komen, zijn ze te koop. Bloeiende bolletjes op pot zijn ideale producten om het balkon een lenteboost te geven. Neem een paar potten of balkonbakken en vul ze met lentebloeiers. Kleine moeite, mooi resultaat! Juist doordat de buitentemperatuur laag is, bloeien ze extra lang.

Lente in huis: lentebloei met nieuwste trends(807367183)
Bollenbalkon: één, twee, drie.. en het is lente!

Bron: Internationaal Bloembollen Centrum (IBC) - www.bloembollencentrum.nl

Tuininformatie