Mei, lente in de tuin: een kleurig voorjaarsterras

Mei, lente in de tuin: een kleurig voorjaarsterras(1340640886)Na een kwakkelende winter is een overtuigend voorjaar meer dan welkom. Help de natuur een handje en kleed het balkon of terras aan met vrolijk bloeiende struikjes in pot. Brem is een echte voorjaarsbode. De oorspronkelijke brem, Cytisus x praecox, heeft ronde groene twijgen en lichtgele vlinderbloemetjes. Het is met de ogen én de neus genieten, want de bloemetjes verspreiden een fikse geur.

Mei, lente in de tuin: een kleurig voorjaarsterras(1340640886)Veel vrolijke kleurtjes

Er bestaan allerlei kweekvormen van de brem met andere bloeikleuren: wit, donkergeel, rozerood of paarsrood. Er bestaan ook cultivars, waarbij de vlag en de vleugel van het vlinderbloemetje een verschillende kleur hebben.

Takjes bloeiende brem doen het mooi in een gemengd voorjaarsboeket. De brem kan vlak na de bloei gesnoeid worden.
Even wat praktische informatie: deze brem houdt van wat zure grond en staat graag in het zonnetje.

Andere vrolijke bloeiers

Bent u niet zo’n liefhebber van de geurige brem of is er meer plaats, dan zijn er rond april ook al heel wat andere bloeiende struikjes te vinden in het tuincentrum.
Een voorbeeld is de Viburnum tinus, die al in heel wat tuinen en op terrassen een plekje heeft veroverd.
Wie nóg eerder van een bloeiend struikje wil genieten, kan bijvoorbeeld kiezen voor Spirea x thunbergii, die al vanaf half maart fijne witte schermbloemetjes draagt.
Natuurlijk is de fleurige brem ook prima te combineren met wat potten met buxus.

Bron: Plant Publicity Holland -www.pph.nl

Tuininformatie