Mode: Lelies in trek bij trouwlustigen

Mode: Lelies in trek bij trouwlustigen(963427107)Het voorjaar is voor de meeste trouwlustigen hét moment om te gaan trouwen en dat betekent in die periode ook extra vraag naar lelies. Van oudsher spelen bloemen een belangrijke rol bij die ceremonie. Vooral witte soorten waren in trek omdat die symbool staan voor puurheid en onschuld. Witte lelies hebben daarbij het voordeel dat ze heerlijk geuren.

Inmiddels wordt het bloemgebruik bij het huwelijk steeds kleurrijker. Dat ook dan vaak voor lelies wordt gekozen komt enerzijds doordat er steeds meer gekleurde soorten op de markt komen. Een andere belangrijke reden is het gevoel dat deze bloem bij consumenten oproept. De lelie staat voor 'het complete leven' . De stijlvolle bloem wordt gezien als een vorm van verwennen en om uiting aan je spiritualiteit te geven. Allemaal zaken die erg passen bij 'de mooiste dag van je leven'.

Kleurenpalet

Bloemisten werken graag met lelies vanwege de mooie bloem, het fraaie kleurenpalet en omdat er soorten beschikbaar zijn met stelen tot wel 1,5 meter lengte. Het feit dat de donkere stampers van de lelie vlekken kunnen maken op de trouwjurk wordt in de praktijk ondervangen door de stampers er eenvoudig uit te knippen.

Mode: Lelies in trek bij trouwlustigen(963427107)

Geurpallet

Lelies zijn het gehele jaar door verkrijgbaar met een piek voor de Longiflorum van begin zomer tot in de nazomer. Het geurpallet biedt voor elk wat wils. De Aziatische Hybriden verspreiden weinig tot geen geur. Longiflorum heeft een zoete en niet al te opdringerige geur. De Oriental Hybriden zijn de sterkste ruikers, die verspreiden een zoete, kruidige geur.

Bron: Bloemenbureau Holland maart 2009

Tuininformatie