Mr. Bleuberry Association: waarom blauwbessen zo gezond zijn

Mr. Bleuberry Association: waarom blauwbessen zo gezond zijn(1926121172)De blauwe bes is een bes die niet alleen lekker is, maar het besje staat ook nog eens bol van de vitamines! Blauwe bessen bevatten namelijk zeer veel vitamine C, vitamine A , Vitamine BI en B2. De blueberry bevat naast de opgenoemde vitamines ook calcium, magnesium, ijzer en antioxidanten. Wetenschappers geloven dat antioxidanten lichaamscellen beschermen tegen schadelijke radicalen.

Door middel van verscheidene onderzoeken weten wij nu dat deze stoffen veroorzakers kunnen zijn van vele ziektes, te denken aan hart- en vaatziektes en kanker. De radicalen komen in ons lichaam binnen door onze omgeving (luchtvervuiling, straling, achtergebleven bestrijdingsmiddelen en zoverder) en door ons lichaam zelf. Ze zijn de zogenaamde bijproducten van de normale stofwisseling.

Je kunt wel zeggen dat de blauwe bessen een uitzonderlijk preventieve werking hebben in de strijd tegen kanker en hart- en vaatziekten. De blauwe bes helpt zo het lichaam een handje mee om bescherming te bieden aan celbeschadiging!
Het is dan ook niet verwonderlijk dat van alle vruchten de blauwe bes het gezondst naar voren komt uit verscheidene onderzoeken. Mr. Bleuberry Association: waarom blauwbessen zo gezond zijn(1926121172)

 

Er lopen nog steeds onderzoeken naar de gezondheidswaarde van de blauwe bes. Het meest beruchte onderzoek komt uit Boston van de Tufts Universiteit. Ze hebben de werking van deze vruchtjes onderzocht door middel van laboratorium knaagdieren. Uit het onderzoek kwam naar voren dat de blauwe bes ouderen slimmer maakt, een bakje blauwe bessen eten zou de geest van ouderen langer ´bij de tijd´ houden.

Ze concludeerden dit uit het feit dat bij ratten die bessen hadden gegeten het geheugen verbeterde. Volgens de onderzoekers komt het door het hoge gehalte aan antioxidanten die de bes bevat, deze stof remt het verouderingsproces in het brein. Bij de ratten werd niet alleen het geheugen beter, maar ook de onderlinge communicatie van de hersencellen verbeterde. Dit effect zou in de toekomst nuttig kunnen worden voor Alzheimerpatiënten.

Niet alleen de bes van de plant heeft een medische werking, maar ook de bladeren van de plant. Er wordt vaak thee van de bladeren gemaakt. Deze thee helpt vaak bij; verkoudheid, keelpijn, diaree, diabetes en urineweginfecties.

De blauwe bes en de blaadjes worden al eeuwenlang gebruikt ter genezing:

In de tweede wereldoorlog gebruikten piloten de vrucht tegen nachtblindheid.
De blauwe bessen werden vroeger vaak gebruikt als men een ontsteking had in de mondholte. Dan werd er met blauwe bessensap gespoeld.

Mr.Blueberry-association

Mr. Bleuberry Association: waarom blauwbessen zo gezond zijn(1926121172)

Mr. Blueberry is inmiddels 10 jaar geworden en dat wordt gevierd met de oprichting van de Mr.Blueberry Association (de BBA).

Vanaf de introductie van Mr.Blueberry als merk voor kwalitatief hoogstaande Blauwebesplanten is er een groeiende groep Mr.Blueberry liefhebbers ontstaan. Die blijken steeds meer behoefte te hebben om ervaringen uit te wisselen en nieuwe informatie te vergaren over de Blueberries. Veelal verliep die communicatie tot op heden via het bekende E-mail adres van Mr. Blueberry.

Om de eindgebruikers van onze Mr.Blueberry producten nog beter tegemoet te komen in hun informatie behoefte, heeft Mr.Blueberry besloten een vereniging op te richten voor de liefhebbers van Blueberries: de BBA. Als BBA-lid heb je allerlei voordeeltjes, waardoor je je lidmaatschap zo weer hebt terugverdient. 

Mr. Bleuberry Association: waarom blauwbessen zo gezond zijn(1926121172)De voordelen van een BBA-lid op een rij

- gratis toegang BlueberryGarden (wel op afspraak), waar u voor een redelijke prijs kunt genieten van een kopje koffie of een bessendrankje op ons terras.
- tijdens uw bezoek aan BBGarden gratis zelfpluk van 500 gram bessen
- 1 keer per jaar BB-magazine
- korting op Mr.Blueberry planten
- korting op Mr.Blueberry artikelen (zeepjes, kaarsjes, Blueberryjuice, Blueberryjam e.d.m.)

Mr. Bleuberry Association: waarom blauwbessen zo gezond zijn(1926121172)Bron: Nieuwsbrief Mr. Blueberry organisation - M&R Streng
Rijneveld 87 - 2771 XW Boskoop 

Tuininformatie